Mostarski studenti darivali krv

Unija studenata Univerziteta “Džemal Bijedić” u Mostaru i Asocijacija studenata Fakulteta humanističkih nauka, u suradnji s RMC “dr. Safet Mujić”, realizirali su u utorak zajedničku akciju darivanja krvi.

Kako su priopćili organizatori, zainteresiranost za  akciju bila je ogromna, tako da su u njoj, iako je bila primarno usmjerena ka studentima Univerziteta “Džemal Bijedić”, sudjelovali  i srednjoškolci te ostali građani grada Mostara.

Akcija je održana s ciljem prikupljanje što većih doza krvi Kantonalnoj bolnici “dr. Safet Mujić”, u čemu su organizatori i uspjeli jer je prikupljena velika količina doza, različitih krvnih grupa.

Inače, riječ je o četvrtoj ovogodišnjoj akciji darivanja krvi, a prije Fakulteta humanističkih nauka, iste akcije bile su organizirane na Mašinskom, Ekonomskom i Pravnom fakultetu.

Prema Planu i programu rada Predsjedništva Unije studenata Univerziteta “Džemal Bijedić” u Mostaru do kraja akademske godine bit će održana još četiri ovakva oblika darivanja, i to na Agromediteranskom, Građevinskom, Fakultetu informacijskih tehnologija i Nastavničkom fakultetu.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

error: Content is protected !!