Mostarski studenti u adrenalinskoj misiji na Fortici

Ovo je bilo odlično iskustvo. Prelazak preko mosta je uzbudljiv i zahtjeva maksimalnu koncentraciju. Sviđa mi se što se kroz adrenalinski turizam žele približiti prirodne ljepote Fortice ali i okolice koju vidimo prelazeći ovaj most – kaže studentica Kristina Vujević

Studenti Studija turizma Univerziteta “Džemal Bijedić” u Mostaru u okviru redovnih nastavnih i izvannastavnih aktivnosti istražuju turističku ponudu grada Mostara, i Bosne i Hercegovine, te kroz samostalne istraživačke, biznis i marketing projekte nastoje promovirati postojeću ponudu i unaprijediti istu novim sadržajima.


Posjet Fortici

Njihove kreativne marketing kampanje bit će uskoro prezentirane javnosti, čime u značajnoj mjeri nastoje utjecati na unapređenje svijesti stanovnika Bosne i Hercegovine, o ljepotama koje ista ima, te afirmirati pažnju, interes i želju domaćih i stranih turista ka posjeti i konzumiranju sadržaja, kojih nositelji domaće ponude sa ponosom predstavljaju.

Upravo, na tom tragu, studenti II godine Turizma posjetili su Sportsko-rekreativni park Fortica, u okviru kojeg se nalazi zipline, sportsko penjalište, staze za hiking i biciklizam, te odnedavno i adrenalinski most, koji se uveliko razlikuje od svih mostova koje grad posjeduje. Naime, radi se o visećem mostu izgrađenom na stjenovitim padinama uzvišenja Stolac iznad Mostara, koji je sastavni dio Via Ferate Fortica.

– Ovo je bilo odlično iskustvo. Prelazak preko mosta je uzbudljiv i zahtjeva maksimalnu koncentraciju. Sviđa mi se što se kroz adrenalinski turizam žele približiti prirodne ljepote Fortice ali i okolice koju vidimo prelazeći ovaj most – kaže studentica Kristina Vujević, koja je prvi put prešla preko ove nove mostarske atrakcije.

Niti ostali studenti nisu krili zadovoljstvo.

– Današnja terenska nastava u sklopu predmeta Marketing u turizmu je bila jako zanimljiva i drago mi je što nam ovaj studijski program osigurava ovakva korisna iskustva – rekla je Anđela Jurić.

Mia Raspudić kaže da Fortica za njih predstavlja jednu od niza posjeta koje su održali u sklopu predmeta Marketing u turizmu.

– Kao studentima, ovo je odlična prilika za upoznavanje prirodnog bogatstva kao i turističke ponude Mostara – poručila je.

Novost u Mostaru

Azra Zilić smatra da je od velike važnosti da budući menadžeri u turizmu budu upoznati sa turističkom ponudom grada Mostara.
– Imali smo priliku proći kroz neke od atrakcija koje su uključene u ponudu “Park Fortica”. Upoznavanje ovakvih atrakcija nam je omogućio Studij turizma, točnije voditeljica studija Irma Dedić i prof. marketinga Veldin Ovčina, hvala im na tome – kaže Azra.

Studentica Adla Džubur kaže da joj nije prvi put da posjećuje avanturistički park „Fortica”, te da joj je posebno drago vidjeti da Mostar nudi nešto drugačije.
– Bilo da ste ljubitelj avanturističkih sportova ili samo uživate u prirodi, ovaj park je pravo mjesto za Vas! – poručila je Adla.

Na ovaj način Studij turizma nastoji svoje studente dodatno profilirati i diferencirati na tržištu rada. Zbog toga pozivaju javnost da prati njihove aktivnosti i prezentacije projekata jer, kako kažu,  puno toga imaju za reći.

One thought on “Mostarski studenti u adrenalinskoj misiji na Fortici

  • siječanj 15, 2020 at 7:42 pm
    Permalink

    I am extremely impressed along with your writing skills and also with the structure for your weblog. Is this a paid theme or did you customize it your self? Either way stay up the nice high quality writing, it is uncommon to see a nice blog like this one these days..

    Reply

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

error: Content is protected !!