Musemić: Mislim da nismo zaslužili poraz

Sarajevo je u prvom meču 3. pretkola Europske lige u nogometu poraženo od bjeloruskog prvaka BATE Borisova rezultatom 1:2 (0:1), koji će, tako, u revanšu za sedam dana na svom terenu imati veliku prednost.

– Mislim da se prekid pozitivno odrazio na igru Sarajeva. Što se tiče nas, mislim da smo odradili dobar posao, postigli smo dva gola i zadovoljan sam rezultatom. Rezultat je objektivan prikaz igre na terenu- istakao je na pres-konferenciji nakon utakmice trener bjeloruskog tima Aleksey Baga.

On se složio s novinarskom ocjenom da je rezultat plod većeg iskustva njegovog tima na evropskoj sceni, a pozitivno se izrazio o atmosferi na Bilinom polju. Kazao je kako je ambijent bio pravi nogometni, ali je i dodao i kako će „na poklon kući ponijeti dvije baklje”, koje su bačene pred njega.

Trener Sarajeva Husref Musemić istakao je da nije nezadovoljan igrom i zalaganjem, ali jeste rezultatom, za kojeg smatra da je nerealan.

– Mislim da nismo zaslužili poraz. Odigrali smo dosta dobru utakmicu, ali kada protiv ovako dobrog protivnika ne iskoristite šanse, budete kažnjeni – kazao je Musemić, koji je dodao da su imali dovoljno šansi te da su zaslužili bolji rezultat.

To je, kazao je Musemić, još jedno iskustvo za njegov tim u evropskim utakmicama. Pokušat će se, dodao je, odmoriti i u uzvratu ostvariti bolji rezultat.

– Smatram da su večeras izmjene unijele potrebnu svježinu – kazao je Musemić, koji je dodao kako dva-tri igrača nisu bili na nivou, a što je teško nadoknaditi. 

Zadovoljan je igrom Harisa Handžića, koji je uskočio umjesto ozlijeđenog  Mersudina Ahmetovića. Nada se da će Ahmetović biti spreman za uzvrat.

error: Content is protected !!