Musemić zadovoljan zalaganjem igrača, ali ne i rezultatom

Trener Sarajeva Husref Musemić nije nezadovoljan igrom svog tima u večerašnjem porazu od škotskog velikana Celtica u prvoj utakmici prvog pretkola Lige prvaka. 

Sarajevo je na Koševu izgubilo s 3:1, a Musemić naglašava da je zadovoljan zalaganjem igrača Sarajeva, posebno u prvom poluvremenu. 

– U prvom poluvremenu smo se suprotstavili favorizovanom protivniku, koji je imao samo jedan šut na gol. Da nisu postigli taj gol možda bi se stvari drugačije odvijale. Kada smo u drugom poluvremenu pali fizički, pala je i koncentracija ekipe u odbrani. Ne mogu biti nezadovoljan jer su igrači dali sve od sebe – rekao je Musemić.  

 Naglašava da oni koji nisu zadovoljni nisu ni realni.

– Ako ste vi nezadovoljni, onda je to vaš problem. Celtic je ekipa koja kažnjava greške. Nadam se da ćemo u revanšu imati više igrača na raspolaganju i da ćemo biti na nivou prvog poluvremena večerašnjeg meča – naglašava Musemić. 

Dodaje da ekipa mora biti bolje fizički pripremljena da bi se nosila s ovakvim ekipama, te da Sarajevo treba dovesti još par igrača za nastavak sezone. 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

error: Content is protected !!