Mušić: Izbore i statut Mostara riješiti zakonom na federalnoj razini

Predsjednik Kantonalnog odbora SDA HNK Edin Mušić izjavio je u četvrtak kako je prijedlog te stranke da se pitanje statuta i izbora u Mostaru riješi donošenjem zakona na federalnoj razini.

– Mi smo u potpunosti zainteresirani da se izbori u Mostaru održe, ali želimo naći najbolje rješenje kako bi spriječili da nitko dugoročno, a ni trenutno, ne dominira. Naš prijedlog bit će da se to pitanje premosti donošenjem zakona o Gradu Mostaru na federalnoj razini, kojim bi se uredilo i pitanje statuta i izbora u Mostaru – izjavio je Mušić nakon sastanka rukovodstva Kantonalnoga odbora SDA HNK s predsjednikom SDA Bakirom Izetbegovićem.

Nakon sastanka u Kantonalnom odboru SDA, slijedi sastanak izaslanstva Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) Bosne i Hercegovine i Stranke demokratske akcije (SDA). Stranačka izaslanstva predvode predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović i predsjednik SDA Bakir Izetbegović.

Kako je nakon sastanka s rukovodstvom Kantonalnog odbora SDA HNK najavio Izetbegović, razgovarat će se o formiranju vlasti u BiH na svim razinama.

On je podcrtao kako je krajnje vrijeme da se postupi po stranačkom sporazumu o uspostavi vlasti, kojeg su 5. kolovoza potpisali čelnici HDZ-a BiH, SNSD-a i SDA.

One thought on “Mušić: Izbore i statut Mostara riješiti zakonom na federalnoj razini

  • studeni 7, 2019 at 2:10 pm
    Permalink

    Nekada je Mostar bio vecinski Srpski Slobodarski grad a danas Fasizam vlada Mostarom u kome ima samo 4% SRBA,Genocid 1914-1941-1991

    Reply

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

error: Content is protected !!