Na graničnim prijelazima lišeno slobode šest osoba

Službenici Postrojbe granične policije Orašje, 15. prosinca 2019. godine, lišili su slobode dvojicu državljana BiH na Međunarodnom graničnom prijelazu Orašje na ulasku u BiH. Za H. K. (1982.) utvrđeno je da ga potražuje Policija Brčko distrikta BiH zbog kaznenog djela „neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“, dok je za M. H. (1985.) ustanovljeno da ga potražuje Općinski sud u Tuzli radi izdržavanja kazne zatvora. H. K. je predan službenicima Policije Brčko distrikta BiH, a M. H. službenicima Sudske policije Odžak.

Dan ranije, 14. prosinca 2019. pri izlasku iz BiH na prijelazu Brod lišen je slobode M. H. (1986.), nakon što je utvrđeno da ga potražuje Općinski sud u Sarajevu radi izdržavanja kazne zatvora. Državljanin Savezne Republike Njemačke je predan službenicima Sudske policije Odžak.

Službenici JGP Zvornik, 14. prosinca 2019., na izlasku iz BiH na prijelazu Šepak lišili su slobode D. T. (1980.). Graničnim provjerama utvrđeno je da je za njim Policija Brčko distrikta BiH raspisala potragu zbog kaznenog djela „nasilje u obitelji“ te da ga potražuje Osnovni sud u Zvorniku zbog kaznenih djela „neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga“ i „teške krađe“. Predan je službenicima Sudske policije Brčko distrikta BiH.  Istoga dana, službenici ove postrojbe su na ulasku u našu zemlju na prijelazu Skelani lišili slobode M. S. (1946.) jer ga potražuje Osnovni sud u Srebrenici radi izdržavanja kazne zatvora. Državljanin BiH i Republike Srbije predan je službenicima Sudske policije Bijeljina.  Službenici Postrojbe granične policije Gradiška su 13. prosinca 2019. godine na izlasku iz BiH na prijelazu Gradiška lišili slobode M. P. (1996.). Provjerama je ustavljeno da državljanina BiH i Republike Slovenije potražuje Osnovni sud u Banjoj Luci zbog kaznenog djela „izazivanje opće opasnosti“. Predan je službenicima Okružnog centra sudske policije Banja Luka.

error: Content is protected !!