Na meti lopova imovina imućnijih građana

Lopovi su u proteklom periodu opljačkali brojne kuće imućnijih Banjolučana i ukrali novac i druge predmete vrijednosti više desetina tisuća maraka, saznaje Srpskainfo.

– Duži vremenski period na meti lopova su, između ostalih, i kuće imućnijih Banjolučana, odakle su ukradeni veći novčani iznosi, dodao je izvor iz istrage.

Posljednja kuća na meti lopova bila je kuća Duška Tešanovića, vlasnika mesnica “kod Dule”, u banjolučkom naselju Ada.

Tijekom očevida policija je utvrdila da je lopov u kuću provalio kroz prozor i ukrao oko 3.000 maraka.

– Policijski službenici nadležne policijske postaje Policijske uprave Banja Luka, postupaju po zaprimljenoj prijavi, da je nepoznata osoba tijekom noći 14. travnja počinila kazneno djelo teška krađa u kući, izjavila je glasnogovornica Policijske uprave Banja Luka Marija Markanović.

Dodaje kako je u tijeku poduzimanje potrebnih mjera i radnji sa ciljem rasvjetljavanja kaznenog djela i identifikacije počinitelja.

O pljački kuće vlasnika mesnica obaviješten je i dežurni tužitelj Okružnog javnog tužiteljstva Banja Luka, koji je naredio provođenje detaljne istrage kako bi se otkrio identitet osumnjičenog. Podsjetimo, u akciji kodnog naziva “Blind” Policijske uprave Banja Luka prošli tjedan je uhićen Stefan Gvozden (35) iz Banja Luke zbog sumnje da je provalio u stanove i kuće na području grada.

Međutim, pljačka kuće u naselju Ada otkriva da je na slobodi provalnik čija su glavna meta kuće imućnijih građana. Ukupnu materijalnu štetu, koju je pričinio Gvozden, policija je procijenila na 14.000 maraka. Zanimljivo je da se uhićeni Stefan Gvozden ranije zvao Anđelko Čavlović, koji je osuđivan zbog više kaznenih djela, među kojima su i kaznena djela protiv imovine.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

error: Content is protected !!