NA POSLJEDNI POČINAK ISPRAĆENA LANA BIJEDIĆ: Sumnja se da je ubojica muškarac kojeg je poznavala, u istragu se uključili SIPA, OSA, Amerikanci….

Jutros je na Gradskom groblju Sutina na posljednji počinak ispraćena djevojka Lana Bijedić. Ona će biti pokopana u Beogradu. Stotine građana su se došli oprostiti od mučki ubijene djevojke i pružiti riječi utjehe njezinoj majci. 

Mostarski paroh Radivoje Krulj, koji je predvodio vjerski obred, kazao je da je Lana cijeli svoj vijek činila samo dobro.

  • Ali, evo, svjedoci smo strašnog zločina i strašnog grijeha, onog praiskonskog, na koji smo osuđeni kao ljudi ovdje u vremenu i u prostoru i nema riječi, nema izražaja koji bi mogli reći i utješiti majku, baku, ali i sve nas – rekao je Krulj.

Sanela Mesihović, direktorica Građevinske škole, koja se od Lane oprostila u ime učenika i kolektiva Građevinske škole, istakla je da je već prvi susret sa ovom djevojkom dao naslutiti da će u našim životima ostaviti dubok i neizbrisiv trag.

  • Možda bismo trebali govoriti o tvojoj iskrenosti i neposrednosti i tvojoj jednostavnosti i pravednosti, a možda o tvojoj ljubavi prema životinjama, prirodi, znanosti ili kvantnoj fizici – navela je Mesihović.

Lanu je, dodala je, krasila spremnost da pomogne drugima, a njeni prijatelji iz škole dobro znaju koliko je posebna bila.

Širi se istraga

Ranije je objavljeno kako su se u istragu oko ubojstva uključili i SIPA, te OSA, ali i Veleposlanstvo SAD-a. U međuvremenu, policija poduzima maksimalne napore kako bi otkrila počinitelja ovoga svirepog ubojstva, ali još uvijek nemaju mnogo konkretnih rezultata.

Kako pišu mediji, dosadašnja istraga je otkrila kako se Lana nije našla sa prijateljicom na kavi kako je rekla majci kada je napuštala svoj dom u Mostaru. Istražitelji sumnjaju da se Bijedić našla s nekim muškarcem kojeg je poznavala. Jesu li se našli u Mostaru ili, pak, u Čapljini, u kojoj je, za sada se pouzdano zna, bila tri sata i gdje joj se izgubio signal, tek se treba utvrditi.

Čak se sumnja kako je Bijedić ubijena na drugom mjestu jer su na tijelu primjetni znakovi koji govore da ju je netko vukao po tlu, a zatim bacio u rijeku.

U istragu su se uključili i pripadnici MUP-a Hercegovačko – neretvanske županije. Provjeravaju se sve kamere od Mostara do Čapljine na kojima bi se moglo vidjeti auto u kojem bi ubijena djevojka mogla biti. Mnogo je još pitanja oko ovoga slučaja. Istražitelji se nadaju kako će dio odgovora dobiti u mobilnom uređaju kojeg je Bijedić imala, a koji je pronađen i poslan na vještačenje.

Javnost očekuje da će ubojica ili više njih odgovarati za ovaj strašni zločin koji je šokirao cijelu regiju. 

error: Content is protected !!