Načelnik Smajić obišao gradilište u ulici Ahmeda Rizve

Načelnik Općine Vogošća Edin Smajić je sa saradnicima danas obišao gradilište u ulici Ahmeda Rizve gdje su u toku radovi na trećoj fazi izgradnje i rekonstrukcije vodovodne mreže. Izvođač radova je firma “Mibral” d.o.o. iz Sarajeva.

To je nastavak projekta iz 2019.godine čije su dvije faze već realizovane, a u trećoj fazi je projektom predviđena izgradnja cjevovoda od “Ductile irone-a” profila DN 100 milimetara u dužini od oko 1350 metara kao i izrada oko sedamdeset kućnih priključaka.

Trenutno se izvode radovi na potezu T40 – T66 ukupne dužine 550 metara sa izradom 25 kućnih priključaka.

Investitor je Ministarstvo komunalne privrede i infrastrukture Kantona Sarajevo i Općina Vogošća. Vrijednost radova iznosi 315.178 KM od čega je Ministarstvo osiguralo 120.000 KM, Općina Vogošća 195.178 KM.

Rok za izvođenje radova je 90 radnih dana. Stručno-tehnički nadzor nad izvođenjem radova vrši Zavod za izgradnju Kantona Sarajevo i krajnji korisnik KJKP “ViK” d.o.o. Sarajevo.

Prilikom obilaska radova načelnik Smajić je konstatovao kako radovi teku predviđenom dinamikom pa čak i nešto brže od planiranih rokova, te je u  razgovoru sa građanima najavio i skoru realizaciju projekta separatne kanalizacione mreže na ovom području, a nakon toga i sanaciju saobraćajnica, saopćeno je iz Općine Vogošća.

error: Content is protected !!