Najbolji bh. bodybuilderi u Mostaru

Međunarodno bodybuilding natjecanje Mostar Open održano je danas u organizaciji Bodybuilding kluba “Mo klub”.  Mostarski klub ujedno je i predstavništvo tri svjetske bodybuilding i fitness federacije za našu zemlju, koji je organizirao i ovo međunarodno natjecanje, i to u više disciplina.

Cilj je bio okupiti sportaše i mladima prenijeti poruku, ukazujući na vrijednost sporta i zdravog života. Potporu organizaciji pružili su Sportski savez Grada Mostara i Ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta HNŽ-a.

Elma Škaljić iz Mo kluba istaknula je kako su organizatori zadovoljni odazivom obzirom na situaciju uzrokovanu pandemijom koronavirusa, dodajući i da su brojni natjecatelji iz raznih zemalja bili spriječeni prijaviti se. Većina takmičara bila je iz Bosne i Hercegovine i susjedne Hrvatske.  Natjecanje u snazi održalo se u disciplinama “Dead lift”, “Bench press”, “Armwrestling”, te “Vratilo razboj”.

Prvak u kategoriji “Mrtvo dizanje” do 80 kilograma je Sejfo Šehović, koji je iza sebe ostavio Emira Husića. U istoj kategoriji, ali do 95 kilograma pobjednik je bio Alen Bratić, drugoplasirani Đani Tanović, a trećeplasiani Tarik Lemeš. Pobjednik u “Mrtvom dizanju” do 115 kilograma bio je Merdin Husić, trijumfovavši ispred drugoplasiranog Adela Marića i trećeplasiranog Benjamina Šurkovića. Šampion u “Mrtvom dizanje” za takmičare preko 115 kilograma bio je Edis Ramić.

U “Bench press” kategoriji do 80 kilograma trijumfovao je Igor Koluder, ispred Krešimira Ivančevića, dok je u istoj kategoriji do 95 kilograma pobijedio Nihad Pintul. Šampion u “Bench press” kategoriji do 115 kilograma bio je Benjamin Šurković, ostavivši iza sebe Adela Marića i Merdina Husića, dok je u istoj kategoriji preko 115 kilograma pobijedio Edis Ramić

Šamion u kategoriji “Vratilo – razboj” je Armin Mušić, drugo mjesto osvojio je Kresimir Ivančević, a treće Đani Tanović. Pobjednik u “Obaranju ruke”, je Nermin Nezraić, drugoplasirani Ahmed Kolenda, a trećeplasirani Almin Matoroga.

error: Content is protected !!