Najosjetljivije grupe bh društva zaslužuju posebnu brigu i pažnju

Oni zaslužuju svjetliju budućnost i šansu da postanu ravnopravni članovi društva. A i mi kao pojedinci moramo se više informirati te pokušati što više pomoći toj populaciji

U sklopu kolegija Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru „Terenska praksa“ u Udruženju Naša djeca već neko vrijeme volonterski djeluju studentice Socijalnog rada.

Potencijal

Jedna od njih je Monika Miličević koja se kao i njene kolegice trudi maksimalno iskoristiti svoj potencijal. Monika je sebe pronašla u našem projektu „stambene jedinice- samostalno stanovanje uz podršku“,gdje će se posvetiti radu na ličnoj socijalnoj anamnezi sa jednom od korisnica stambene jedinice.

“Djeca i mladi bez roditeljskog staranja kao i osobe s poteškoćama u razvoju, jedna su od najosjetljivijih grupa bh društva i kao takva zaslužuju posebnu brigu i pažnju. Oni zaslužuju svjetliju budućnost i šansu da postanu ravnopravni članovi društva. A i mi kao pojedinci moramo se više informirati te pokušati što više pomoći toj populaciji.

Sretna sam što sam postala dio vašeg tima i drago mi je vidjeti da postoje osobe otvorenog srca, velikog entuzijazma i sličnog razmišljanja , spremne na suradnju i podršku“, kaže Monika.

Nova poznanstva

”A i mi smo također sretni da surađujemo sa perspektivnim mladim ljudima, koji su kao svoj životni put odabrali pomagati onima kojima je pomoć najpotrebnija. Zajedno smo bogatiji za nova poznanstva i iskustva te se nadamo postizanju dobrih zajedničkih rezultata”, poručili su iz Udruženja.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

error: Content is protected !!