Nakon gašenja požara, pronašli tijelo žene

Muradija Slomić (82) ugušila se u požaru koji je izbio utorak popodne u njenoj kući u Lukavcu.

Staricu su mrtvu u kući pronašli vatrogasci nakon što su ugasili vatrenu stihiju. Saznajemo da tijelo starice nije zahvatila vatra, pa se pretpostavlja da je preminula do gušenja dimom.

Iz MUP-a Tuzlanske županije priopćeno je da su im ovaj slučaj prijavili pripadnici Vatrogasne postrojbe Lukavac.

– Očevid su obavili policajci MUP-a Tuzlanske županije, a uzrok izbijanja  požara i stradanja starice bit će poznati nakon istrage, kazao je glasnogovornik MUP-a Izudin Šarić.

Dodao je da će uzrok izbijanja vatre biti poznat nakon što vještaci protupožarne i elektro struke obave svoj posao. U Tuzlanskom Županijskom tužiteljstvu rekli su da je tužitelj naredio obdukciju tijela stradale žene u cilju utvrđivanja uzroka smrti.

– Naređene su i druge istražne radnje, a na teren je poslan i inspektor protupožarne zaštite u cilju utvrđivanja uzroka požara. Za sada ne možemo da kažemo više informacija, kazao je glasnogovornik Tužiteljstva Admir Arnautović.

Požar na kući starice prvi su primijetili njeni susjedi koji su pozvali Vatrogasce iz Lukavca.Oni su brzo došli i ugasili vatru, a u požaru je uništen kat kuće na kojem je živjela starica. Vatra je zahvatila i dio krova. Starica je u kući živjela sama i u vrijeme izbijanje vatre najvjerojatnije je spavala. Ovo je druga starija osoba koja je ovog mjeseca nastradala u požaru. Starica Marija Kovač pronađena je mrtva u sarajevskom naselju Kovačići nakon gašenja požara koji je zahvatio njen stan. Sličnih slučajeva u kojima su stradale bolesne ili stare i teško pokretne osobe, prepuštene same sebi, bilo je mnogo. Samo od svibnja do kolovoza ove godine u požaru je poginulo šest osoba. Mujaga Ćoralić (69) iz Janje, nastradao je u požaru koji je izbio na njegovoj kući. Mjesec dana ranije u mostarskom naselju Bijeli Brijeg stradala je starica, a u Brčkom nepokretni starac. U Sarajevu u požaru život su izgubile starice Redžifa Hebibović, Muniba Serdarević, kao i Zrinka Dobrinić.

Nije bilo pomoći

U Vatrogasnoj postrojbi Lukavac kazali su da su dojavu o požaru primili oko 16.45 časova i odmah izašli na teren. -Dolaskom na mjesto događaja kolege su zatekle da gori pred ulaz, odnosno veranda na katu kuće. Nakon gašenja u objektu su pronašli tijelo žene. Odmah su obavijestili Hitnu pomoć, ali starici nije bilo spasa jer se ugušila, rekli su u Vatrogasnoj  postrojbi Lukavac. Istakli su da je u gašenju  požara učestvovalo jedno vatrogasno vozilo i tri vatrogasca.

error: Content is protected !!