Napretkov kalendar za 2020. godinu s motivima srednjovjekovnih utvrda u BiH

Hrvatsko kulturno društvo (HKD) Napredak izdalo je Napretkov zidni kalendar za 2020. godinu, s motivima najljepših utvrda Bosne i Hercegovine. 

 “Kao i svake godine, Napredak tiska tematski zidni kalendar, a nakon crkava, mostova i stećaka koji su bili tema ovogodišnjeg kalendara, Napredak je za 2020. godinu odlučio tiskati kalendar s najljepšim utvrdama u Bosni i Hercegovini”, navode iz Društva. 

 Kalendar kao dnevno štivo, priča o vlastitoj povijesti uz datume mjeseca koji kalendaru opravdavaju ime, ali mu daju potpuno novi smisao i funkciju.

 Hrvatinićeva Jajačka tvrđava otvara godinu, te dvojezično prati, na hrvatskom i engleskom, utvrde kroz mjesta u Bosni i Hercegovini.

 Tu je Stari grad Tešanj, Vidoški grad, Travnička tvrđava, cazinski Ostrožac i hercegovački Stjepangrad, srednjovjekovna blagajska utvrda, Srebrenik, Gradina, Počitelj, Bobovac, Kastel, a godinu zatvara tvrđava Herceg Stjepana, smještena iznad Ljubuškog.

 “Dvanaest priča u dvanaest slika o utvrdama u Bosni i Hercegovini kalendar je HKD Napretka za 2020. No, to nije samo kalendar. To je sve ono što bismo trebali znati kao osobni podatak, godinu rođenja ili grad. Zato, ovaj kalendar je puno više od datuma, imendana i brojeva. On je kultura sjećanja zapisana na dvanaest listova”, priopćili su iz Napretka. 

 Urednik i autor kalendara za 2020 godinu je Miroslav Landeka, dok dizjan potpisuje Objektiv Web&Graphics Mostar. Prijevod tekstova na engleski jezik uradila je Anita Vlašić.

One thought on “Napretkov kalendar za 2020. godinu s motivima srednjovjekovnih utvrda u BiH

 • prosinac 2, 2019 at 3:01 pm
  Permalink

  Howdy! I could have sworn I’ve been to your blog before
  but after browsing through many of the articles I realized it’s new
  to me. Anyhow, I’m certainly happy I discovered it and I’ll
  be book-marking it and checking back regularly!

  Reply

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

error: Content is protected !!