Nastavlja se potraga za Seminom Bradićem

Potraga za Seminom Bradićem iz sela Krpeljići kod Travnika, koji je nestao u petak poslijepodne, nastavlja se i danas.

Federalna uprava civilne zaštite na teren je uputila  80 svojih pripadnika, a i danas su na terenu potražni tim sa psima, tim sa bespilotnim letjelicama (dronovima), digitalni kartografi i vozila prilagođena kretanju po nepristupačnom terenu.

Iz FUCZ je saopćeno da je danas u potragu uključeno oko 200 ljudi, a pored timova FUCZ na terenu su i pripadnici službe za CZ općine Travnik, patrola policijske stanice Travnik, Specijalistička jedinica MUP-a Srednjobosanskog kantona, GSS Travnik, GSS u BiH, vatrogasci, lovci, brojni mještani i volonteri. 

Radi se po zonama koje su planom potrage unaprijed određene, a jučer poslijepodne stigle su nove informacije koje su u koordinaciji sa policijom obrađene i na osnovu kojih se potraga većim dijelom fokusira na rejon Hajdarovih njiva, starog  grada Travnika, planine Vlašić i sela Guča Gora i Krpeljići. Kiša koja pada otežava potragu.

U toku potrage na lokalitetu Hajdarove njive uočena su eksplozivna sredstva. Potraga u tom rejonu je odmah obustavljena. Obavješten je tim za uklanjanje eksplozivnih sredstava FUCZ Sarajevo koji je odmah upućen na teren kako bi se srestva neutralizirala i opasnost uklonila sa terena – navodi se u saopćenju FUCZ.

error: Content is protected !!