Natječaj za zamjenika glavnog tužitelja bit će ponovljen, a za glavnog raspisan

Natječaj za izbor zamjenika glavnog tužitelja Tužiteljstva BiH bit će ponovljen, dok će konkurs za izbor glavnog tužitelja BiH biti raspisan, odlučeno je  na sjednici Visokog sudskog i tužiteljskog vijeća (VSTV) BiH.

Predsjednik VSTS-a Milan Tegeltija rekao je novinarima da se na natječaj za zamjenika glavnog tužitelja prijavilo deset kandidata, te da su svi iz Tužiteljstva BiH.

On smatra da natječaj treba ponoviti zbog odnosa unutar Tužiteljstva, kao i odluke o odbijanju žalbi sada već bivšeg glavnog tužitelja Gorana Salihovića na odluku Drugostupanjskog disciplinskog povjerenstva, kojom je postavljen za tužitelja Tužilaštva BiH.

Tegeltija smatra da su svi prijavljeni kandidati dobri i da nisu eliminirani iz dalje mogućnosti da budu izabrani na ovu funkciju, ali da bi ponovljeni natječaj dao mogućnosti i tužiteljima “sa strane” da budu izabrani.

On je istakao da, prema redovnoj proceduri, slijedi raspisivanje natječaja za poziciju glavnog tužitelja BiH koji će ići paralelno sa izborom njegovog zamjenika.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

error: Content is protected !!