Natjecanje bh. sportskih ribolovaca na Ivanovu jezeru

 Ivanovo jezero pored Kupresa ovoga vikenda bit će domaćin III. i IV. kolu Fly Fishing natjecanja u organizaciji Sportsko ribolovnog savez BiH, Udruge športskih ribolovaca “Pastrva” i Udruge “Kupreški kosci” iz Kupresa.

Sudjelovat će 22 ribolovca koji su ostvarili najbolje rezultate na prethodnim natjecanjima, odnosno oni koji su se u prva dva kola kvalificirala na razini Sportskog ribolovnog saveza BiH. 

– Natjecanjem je predviđen ulov ribe iznad 22 centimetra uz pomoć posebno dizajnirane udice koja ne oštećuje ribu. Nakon što uhvati ribu natjecatelj je dužan podignuti ruku, nakon čega izlazi komisija za mjerenje, a riba se zatim odmah vraća u vodu. Za mrtvu ribu natjecatelj dobiva kaznene bodove – pojasnio je propozicije jedan od organizatora natjecanja Ivan Hrnjak.

U subotu, 15. lipnja, planiran je trening na jezeru Milač, a samo natjecanje održat će se u nedjelju, 16. lipnja, i to u dvije trosatne sesije, od 10 do 13 i od 15 do 18 sati. Proglašenje pobjednika predviđeno je u 18:30 sati.

Hrnjak je istaknuo da je natjecanje u sportskom ribolovu u Kupresu plod strpljivog rada predsjednika i članova udruge „Pastrva“ kroz duže vremensko razdoblje.

– Značajno je spomenuo da je udruga prošlih godina poribila ovaj dio Ivanova jezera s oko 15.000 jedinki potočne pastrve, a riba je odlično prihvatila novo stanište u kojem od ranije prebiva jezerska pastrva – dodao je Hrnjak.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

error: Content is protected !!