‘NEKA TO OSTANE NAŠA MALA TAJNA’: Bivši ministar dodirivao djevojčicu po raznim dijelovima tijela

Osumnjičeni je skriven od očiju drugih, dodirivao djevojčicu po raznim dijelovima tijela i govorio joj kako to ne smije pričati nikome, jer će to ostati njihova mala tajna

BANJA LUKA – Vrhovni sud Republike Srpske produžio je pritvor za još mjesec dana Nenadu Suziću (69), bivšem ministru prosvjete RS-a, koji je uhićen zbog sumnje da je obljubio trinaestogodišnju djevojčicu.

O slučaju Suzić portal Srpskainfo je ekskluzivno pisao još u lipnju ove godine kada je bivši ministar prosvjete RS-a uhićen zbog zlostavljanja trinaestogodišnje učenice.

Nakon što je pred više stručnjaka ispričala što se događalo u obiteljskoj kući osumnjičenog, nadležni su potvrdili da trinaestogodišnja učenica osnovne škole govori istinu, nakon čega je Suzić i uhićen.

Iz Okružnog javnog tužiteljstva Banja Luka i policije tek dan nakon uhićenja osumnjičenog priopćeno je da je zbog kaznenog djela obljube nad djetetom mlađim od 15 godina uhićen osumnjičeni N. S.

Suziću je na teret stavljen jedan od najtežih oblika kaznenog djela obljube nad djetetom mlađim od 15 godina za koje se izriče minimalna kazna od osam godina robije. Izvor Srpskainfo iz istrage objasnio je da je novi slučaj seksualnog zlostavljanja otkriven nakon intervencije škole koju pohađa djevojčica.

– Prema prvim informacijama, bivši ministar u osumnjičen je da je seksualno zlostavljao djevojčicu, objasnio je ranije izvor iz istrage. Iako su ovakvi slučajevi jako osjetljivi za istragu, izvor je otkrio da je izjava djevojčice istinita, te da nema sumnje u njenu vjerodostojnost.

Dodaje kako je osumnjičeni iskorištavao tešku situaciju u kojoj se nalazi obitelj nesretne djevojčice.

– Osumnjičeni je skriven od očiju drugih, dodirivao djevojčicu po raznim dijelovima tijela i govorio joj kako to ne smije pričati nikome, jer će to ostati njihova mala tajna, navodio je izvor otkrivajući šokantne detalje koji su navedeni u prijavi o seksualnom zlostavljanju djevojčice.

Uhićeni Nenad Suzić ministar prosvjete u Vladi RS-a bio je u periodu od 1998. do 2001. godine. Na banjolučkom univerzitetu radi kao profesor, ali je u međuvremenu suspendiran nakon uhićenja.

error: Content is protected !!