Nekoliko migranata povrijeđeno u blizini državne granice s Hrvatskom

Pripadnici Granične policije BiH sinoć su u blizini državne granice s Republikom Hrvatskom kod Velike Kladuše, pronašli grupu ilegalnih migranata s uočljivim fizičkim povredama.

Potvrdio je to i glasnogovornik Ministarstva unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona (MUP USK) Ale Šiljdedić, istakavši da cjelokupnu istragu provodi Granična policija Bosne i Hercegovine.

– Prema saznanjima s terena mogu potvrditi da se incident dogodio, međutim ne mogu govoriti o detaljima ovog događaja, s obzirom da su povrijeđene migrante pronašli kolege iz Granične policije i oni obavljaju sve istražne radnje – rekao je Šiljdedić.

Iz Ministarstva zdravstva, rada i socijalne politike USK konstatovali su kako su povrijeđeni strani državljani hospitalizirani u Domu zdravlja u Velikoj Kladuši, gdje su im sanirane povrede.

Još uvijek nisu zvanično saopćeni razlozi, odnosno uzroci incidenta u blizini granice s Republikom Hrvatskom, kao ni broj povrijeđenih lica, te stepen ozbiljnosti zadobivenih i saniranih povreda.

Iz Granične policije BiH saopćili su kratko danas kako je u vezi s događajem na granici Bosne i Hercegovine, na području Velike Kladuše, upoznato Tužilaštvo BiH.

Iz Granične policije u saopćenju nisu iznosili nikakve detaljnije informacije povodom incidenta u blizini državne granice Bosne i Hercegovine i Hrvatske u kojem je nekoliko migranata povrijeđeno, već su samo kratko naveli kako “Granična policija poduzima mjere i radnje pod nadležnošću Tužilaštva BiH, u skladu s čim su informacije u nadležnosti Tužilaštva BiH”.

error: Content is protected !!