Nelson: Historija Srebrenice se ne može ponoviti niti zaboraviti

Američki ambasador u BiH Eric Nelson danas se priključio  “Maršu mira” i tom prilikom se obratio učesnicima rekavši da je za njega velika čast što im se pridružio u pješačenju do Potočara.

– Ovdje sam kao neko ko predstavlja Vladu SDA i narod Sjedinjenih Država. Sutra ću prisustvovati ceremoniji komemoracije sjećanja na genocid i pokopu još 33 žrtve koje će konačno pronaći svoj smiraj. Sjedinjene Države su opredijeljena u pružanju pomoći Srebrenici i BiH da svi pronađu mir i dođu do svjetlije budućnosti u kojoj će prosperitet i pravda važiti za sve građane BiH – kazao je tokom obraćanja ambasador Nelson. 

Na pitanje novinara za učestalo negiranje genocida, Nelson je kazao da se nikad ne može zaboraviti historija Srebrenice.

– Historija Srebrenice se ne može ponoviti niti zaboraviti. Trebamo gledati u budućnost ali nikad se Srebrenica ne smije zaboraviti – istakao je ambasador Nelson.

 I član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović se pridružio učesnicima  “Marša mira” i na taj način odao počast svim žrtvama genocida.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

error: Content is protected !!