Neredi u Splitu! Potukli su se navijači (VIDEO)

Unatoč rigoroznim mjerama opreza, dvije skupine navijača potukle su se u večernjim satima u Splitu. Policija je privela petoricu hrvatskih državljana, dok je s druge strane priveden i jedan Mađar…

U srijedu tijekom dana u Splitu napadnut je kombi u kojem su se nalazili mađarski navijači, a tijekom večeri došlo je do novih nereda. 

Javila nam se čitateljica koja nam je poslala i snimke nereda.

– Čula se galama i vidjela sam sirene. Nakon toga policija je počela razdvajati Mađare, valjda da ne dođe do nekih većih sukoba – rekla nam je čitateljica.

Unatoč rigoroznim mjerama opreza, dvije skupine navijača potukle su se u večernjim satima u Splitu uoči sutrašnje utakmice Hrvatske i Mađarske. Do tučnjave je došlo ispred hostela na Gripama gdje je smješteno jako puno mađarskih navijača. Policija je privela petoricu hrvatskih državljana, dok je s druge strane priveden i jedan Mađar, dok je jedan zadobio lakše ozljede i završio je u bolnici.

Policija je jako brzo reagirala i spriječila veće nerede, no veliko je pitanje kako je uopće do toga došlo obzirom na to da je Split ovih dana najsigurniji grad u Hrvatskoj. 

Hrvatska je posljednji put na Poljudu igrala 2015. godine protiv Italije kada je osvanula svastika na travnjaku, a policije ovaj put ima više nego ikad kako se ne bi ponovila ‘afera svastika’ ili nešto tome slično.

Pretpostavlja se kako će na sam dan utakmice u Splitu biti oko 1500 policajaca što je više od onoga kad je u Zagrebu gostovala Engleska, tad ih je bilo oko 1400. Ipak, ‘najsigurnija’ utakmica bila je ona između Hrvatske i Srbije koju je osiguravalo oko 2500 policajaca.

Zbog odnosa Torcide HNS-a oprez je još veći, postoji strah kako bi navijačka skupina splitskog Hajduka mogla napraviti svojevrsnu sabotažu, ali sve je to u sferi nagađanja. Bilo kako bilo, opreza nikad dosta te će u Splitu osim navijačkog biti i policijsko opsadno stanje. Spremne su i ‘antidron’ puške, kao i policijski helikopter koji će kružiti nad Splitom.

No unatoč osiguranju, u srijedu su se dogodile dvije tučnjave. Tijekom dana je napadnut i kombi u kojem su se nalazili mađarski navijači. 

– Danas oko 11 sati u ulici Pod Kosom u Splitu oštećena su dva stakla na parkiranom kombi vozilu mađarskih registracijskih oznaka, u kojem nije bilo osoba. U odnosu na navedeni događaj, u tijeku je kriminalističko istraživanje nad tri osobe koje se dovode u svezu s oštećenjem vozila – stoji u priopćenju policije u kojem se dodaje:

– U 14.50 sati u Ulici Slobode u Splitu policijski službenici su uočili incident, u kojem je nekoliko osoba pokušalo napasti dvije osobe za koje se pretpostavlja da se radi o mađarskim navijačima. Nitko nije ozlijeđen. Brzom intervencijom policijskih službenika uhićene su dvije osobe koje se dovode u svezu s događajem. Privedene su u službene prostorije i nad njima se provodi kriminalističko istraživanje.

IZVOR: 24sata.hr

error: Content is protected !!