NIKOLA PRCE: Sigurno odlazim iz Azotyja, ali još ne znam gdje ću

Nikola Prce i Marko Panić će na okupljanje naše A rukometne reprezentacije stići izravno iz Poljske gdje su i dalje u treningu iako su posljednju natjecateljsku utakmicu imali još 26. travnja.

Njihov klub Azoty Pulawy je ovu sezonu završio u četvrtfinalu prvenstvenog doigravanja gdje su u dvije utakmice poraženi od Gwardia Opole koja je kasnije osvojila treće mjesto. Zanimljivo je da je Gwardia u prvom meču polufinala pobijedila Kielce koji je tako pretrpio prvi poraz u domaćim natjecanjima poslije 3 godine, odnosno ravno 103 utakmice!

Traži 17. klub

Kielce je na kraju ipak opet osvojio titulu, a Gwardia zauzela treće mjesto koje je prethodne četiri godine bilo rezervirano za Azoty.

 – Imali smo jako dobar početak, pobjeđivali smo s novim trenerom Bartoszom Jureckim do polovice prvog dijela gdje smo počeli prosipati bodove u gostima. Već oko Božića se počelo pričati o otkazu treneru, atmosfera se narušila i nije bilo ništa bolje ni u drugom dijelu. Kući smo igrali dobro, a u gostima, za naš kvalitet, izgubili previše utakmica, priča Nikola Prce.

 – Uslijedila je smjena trenera u ožujku, ali nismo se mogli izvući iz problema. Kako smo igrali, tako smo na kraju i prošli s konačnim plasmanom, dodao je.

Posljednjih mjesec dana ekipa se redovito okuplja i trenira, pa se rukometaši s klubom rastaju pred okupljanje reprezentacije. To će za oba naša reprezentativca značiti i rastanak od Poljske. Od ranije je jasno da Marko Panić prelazi u Meškov iz Bresta za koji je potpisao na dvije godine, dok Prce u ovom trenutku nema konkretan plan.

 – Sigurno je samo da 100 posto odlazim iz Azotyja, tvrdi Prce koji je u poljskom klubu odigrao pet sezona, što je najviše da se vezao za neku sredinu u karijeri koja objedinjuje nastupanje za 16 različitih ekipa.

 – Ne znam još ništa gdje ću dalje igrati, ali imam kontakte s nekoliko klubova. Zasad želim završiti obveze u Poljskoj i odigrati utakmice s reprezentacijom pa ću vidjeti gdje nastaviti karijeru, kaže Prce koji ovog ljeta puni 39 godina.

Iskoristiti atmosferu u Tuzli

Reprezentacija ulazi u posljednja dva meča kvalifikacija za Euro, dvoboje s Bjelorusijom (12. lipnja) i Češkom Republikom (16. lipnja), gdje nam je otvoreno sve od prvog do trećeg mjesta.

 – Za treće mjesto smo sigurni 99 posto, jedino ako se poklope neki “ludi” rezultati u drugim skupinama. S pobjedom protiv Bjelorusa bi napravili veliki korak i potvrdili ono što smo napravili protiv Finske, a onda bi imali priliku odlučivati i o prvom mjestu. Smatram da ni Bjelorusi ni Česi nisu posebno bolji od nas i da imamo šansu, ističe Prce.

Ipak napominje da fokus našeg tima treba biti na prvoj utakmici s Bjelorusima i ne baviti se kalkulacijama. Njihov izbornik Jurij Ševcov je objavio popis igrača.

 – Manje – više to su ista imena koja čine njihovu ekipu posljednjih 7 – 8 godina. Kao što ima ekipa koje nama ne odgovaraju, poput npr. Litve, tako mislim da ni mi ne odgovaramo Bjelorusiji. Oni su standardni zadnjih godina na velikim natjecanjima, ali smo al pari s njima, utakmice su nam uvijek na gol – dva. Važno je i da nam se vraćaju Ivan Karačić i Marin Vegar, a vidjet ćemo za Vladimira Vranješa. Trebamo iskoristiti atmosferu punog Mejdana i kasnije napasti prvo mjesto u Češkoj, zaključio je iskusni bek, Nikola Prce.

Mejdan nas je podržao kad nitko nije vjerovao u nas

Tuzla će ugostiti reprezentaciju nakon što je RSBiH od EHF-a tražio da se meč s Bjelorusijom iz Sarajeva preseli u dvoranu Mejdan.

 – Nisam siguran koliko nas igrače netko sluša, ali i mi smo izrazili želju da igramo u Mejdanu. Naravno da bi bolje bilo igrati u Sarajevu pred npr. 9.000 ljudi, ali u Mejdanu smo imali podršku kad nitko nije htio imati posla s nama i kad je malo tko vjerovao u nas. Mislim da su ljudi u Tuzli zaslužili da budu domaćini reprezentaciji i da tamo proslavimo odlazak na EP, smatra Prce.

Piše: Ersan Bijedić, [email protected]

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

error: Content is protected !!