Nikolić: Imamo deset dana da vratimo energiju i samopouzdanje od prije stanke

U prvoj utakmici 19. kola Lige 12, koja se zbog zgusnutog rasporeda Igokee igrala već u utorak večer, tim iz Aleksandrovca je u Mostaru savladao Zrinjski sa 89:72.

Ekipa trenera Dragana Bajića je pristupila utakmici vrlo ozbiljno poslije upozorenja koje su dobili večer ranije u Čapljini (i tijesnoj pobjedi od 85:80) te rutinski riješila ovaj susret.

Ipak Plemići su se solidno držali u prvom poluvremenu.

 – Čestitao bih Igokei na zasluženoj pobjedi. Presudila je njihova puno veća individualna kvaliteta. Mi smo dobro parirali do rezultata 34:36 i sporne sudačke odluke, nakon čega smo ušli u nervozu i s nekoliko loših odluka u napadu dopustili Igokei da se znatnije rezultatski odlijepi. Izgubili smo utakmicu, ali smo dobili dobru lekciju za sljedeće susrete, rekao je trener Zrinjskog Neven Nikolić.

Sava Lešić je sa 19 poena vodio Igokeu do pobjede, a uz to je imao i 9 skokova. Evans Keenan je ubacio 18 uz 6 asistencija, dok je 14 poena dodao Jakov Mustapić, uz 8 asistencija. Dvocifreni su kod Zrinjskog bili Tihomir Vranješ (16), Jure Gunjina (14) i Stefan Glogovac (12).

Zrinjski je pomalo iz ritma izbacila duga stanka.

 – Svi naši igrači su zdravi, ali nisu svi u optimalnoj formi. Ali do utakmice s Bratuncem bi se i to trebalo dovesti u red, vjeruje Nikolić.

S Bratuncem Zrinjski igra u okviru 20. kola, odnosno tek za vikend 7./8. ožujka.

 – Slijedi nam jako bitna domaća utakmica protiv Bratunca u kojoj moramo tražiti nove bodove. Imamo deset dana da se pripremimo i vratimo onu energiju i samopouzdanje koje smo imali prije ove stanke, zaključio je Neven Nikolić. Er.B.

Tomas: Bila je to rutinska pobjeda

Igrači Igokee su dan ranije stigli u Čapljinu poslije putovanja od 6 sati, potom igrali meč, da bi tek nešto svježine dobili zbog odmora u Mostaru i prije susreta sa Zrinjskim.

 – Pribojavali smo se ove utakmice s obzirom da smo da ranije stigli poslije šest sati putovanja. Bilo je malo lakše jer smo odmarali popodne, na dam meča. Nismo podcijenili ekipu Zrinjskog nego smo se dobro pripremili. Mislim da je ovo bila više – manje rutinska pobjeda, izjavio je nekadašnji reprezentativac Hrvatske, Marko Tomas.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

error: Content is protected !!