NIKŠIĆ U ZAGREBU: Vi imate jedan HDZ, a mi u BiH imamo tri

Predsjednik Socijademokratske partije (SDP) BiH Nermin Nikšić danas je na sedmoj Izvještajno-tematskoj Konvenciji SDP-a Hrvatske u Zagrebu ukazao na potrebu dalje izgradnje i unapređenja odnosa socijaldemokrata u regiji.

Istakao je i to da stranke ljevice moraju njegovati progresivne vrijednosti po kojima su prepoznatljive i insistirati da društva u kojima živimo stoje na temeljima pravde, jednakosti, solidarnosti i slobode za sve građane.

Na skupu socijaldemokrata Hrvatske, Nikšić je izrazio uvjerenje da će SDP BiH pobijediti na predstojećim općim izborima u BiH.

– Vi u Hrvatskoj imate jedan HDZ i svi znamo kakve probleme imate. Mi u BiH, nažalost, imamo tri HDZ-a: bošnjački, hrvatski i srpski. Zamislite onda koliko mi imamo problema. Pobijedit ćemo i mi i vi, ali će naša pobjeda biti tri puta teža, ali i slađa – poručio je Nikšić.

Tokom boravka u Zagrebu delegacija SDP-a BiH, koju pored Nikšića čine predsjednik Glavnog odbora Saša Magazinović i politički direktor Damir Mašić, imat će niz bilateralnih susreta s predstavnicima sestrinskih stranaka iz regije i Europske unije.

Teme razgovora će, pored saradnje u okviru Partije europskih socijalista, biti vezane i za političku situaciju u BiH i predstojeće izbore na kojima se očekuje promjena vlasti, prioopćeno je iz SDP-a BiH.

error: Content is protected !!