NIKŠIĆ: Zašto je ovo trebalo Dodiku, Čoviću i Izetbegoviću

Nermin Nikšić, predsjednik SDP-a BiH, kazao je da sporazum sa principima o formiranju vlsti na nivou BiH kojeg su potpisali lideri SDA, HDZ-a i SNSD-a vodi ka podjeli BiH, te je pozvao sve stranke “koje žele normalnu državu” da se suprotstave. Također, pozvao je i DF i SBB, kao partnere SDA u formiranju vlasti da se distanciraju od sporazuma. On je ocijenio da je ovaj sporazum najmanje trebao Bakiru Izetbegoviću.

Ranije izjave iz SDA kako nema vlasti bez ANP, kako nema izbornog zakona kako kaže HDZ, čovjek bi rekao ništa od vlasti. Sada imamo sporazum o formiranju vlasti na nivou BiH, uz prisustvo svjedoka Wigemarka. Čovjek bi pomislio – evo ga. Ovaj sporazum, uprkos zvučnim najavama nije realan. On je bombastična najava koja je bila potrebna trojici lidera”, kazao je Nikšić.

Potom je objasnio zbog čega je sporazum bio potreban Dodiku, Čoviću i Izetbegoviću.

Dodiku kao pokazatelj da niko drugi iz RS ne može biti partner i biti rješenje u deblokadi Vijeća ministara. Svako ima svoje tumačenje ovog sporazuma, on tumači da nema ništa od NATO puta. Protivnici iz RS će govoriti kako je izdao interese RS, ja bih rekao da je ovo još jedna njegova pobjeda na putu razgradnje institucija BiH”, ocijenio je lider SDP-a.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

error: Content is protected !!