Nove mjere i odluke stupile na snagu u FBiH i KS

Odlukom Federalnog štaba civilne zaštite u petak u 24:00 obustavljen je javni saobraćaj u cijeloj FBiH, zbog čega je Vlada Kantona Sarajevo posebnim mjerama donijela odluku o uvođenju vanrednog prijevoza za uposlenike iz sektora zdravstva i sigurnosti, uz osiguranje propisanih mjera i preporuka zdravstvene zaštite stanovništva.

Vlada Kantona Sarajevo (KS) osigurava vanredni prijevoz za uposlenike u sektoru zdravstva i sigurnosti u tom kantonu, saopćeno je iz kantonalne pres-službe.

“Usljed aktuelne situacije izazavane pandemijom koronavirusa kao i naredbe Federalnog štaba civilne zaštite, kojom je obustavljen javni prijevoz na području cijele Federacije Bosne i Hercegovine, Vlada KS odlučila je posebnim mjerama osigurati vanredni prijevoz za uposlenike u sektoru zdravstva i sigurnosti Kantona Sarajevo. Ministarstvo saobraćaja KS će organizovati sa KJKP “Gras” i preduzećem “Centrotrans” da obezbijede dovoljan broj autobusa koji će, uz propisane mjere i preporuke zdravstvene zaštite stanovništva, svakodnevno prevoziti uposlene u navedenim oblastima na posao. Ministarstvo zdravstva i Ministarstvo unutrašnjih poslova dostavit će Ministarstvu saobraćaja spiskove uposlenih. Informacije o lokacijama i terminima u kojima će prijevoznici preuzimati putnike u općinama KS te ih prevoziti do radnih mjesta bit će poznate i objavljene do kraja ovog dana na web i facebook stranici Vlade, a bit će dostavljene i medijima”, citat je iz saopćenja.

Prilikom ulaska u autobuse, usposlenici u sektoru zdravstva i sigurnosti bit će u obavezi vozaču priložiti službenu akreditaciju.

Zaključkom Vlade, poslodavci izvan ovih sektora organizirat će i prilagoditi prijevoz svojih radnika shodno njihovoj organizaciji rada i radnog vremena. Kantonalna vlada obavještava sve putnike u Kantonu Sarajevo, koji su kupili kupone za prijevoz za mjesec mart, da će važenje kupona biti produženo nakon uspostave redovnog linijskog prijevoza za broj dana tokom kojih ih nisu koristili u ovom mjesecu.

IZVOR: n1info.com

One thought on “Nove mjere i odluke stupile na snagu u FBiH i KS

  • ožujak 24, 2020 at 11:07 am
    Permalink

    Excellent post. I used to be checking continuously this blog and I’m inspired! Very helpful info specifically the ultimate part 🙂 I care for such info a lot. I was looking for this certain information for a long time. Thank you and best of luck.

    Reply

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

error: Content is protected !!