Novi uspjesi Glazbene škole Široki Brijeg

Učenici Glazbene škole Široki Brijeg ove godine promovirali su svoja umjetnička dostignuća i vještine na brojnim smotrama i natjecanjima te postigli izvanredne rezultate.

 Sudjelovali su na dva velika natjecanja mladih glazbenika i to na Federalnom natjecanju učenika i studenata glazbe u Bihaću i na Međunarodnom natjecanju mladih glazbenika “Daleki akordi” Split/Kaštel Kambelovac, koji se održao od 13. do 17. travnja gdje su se predstavili u disciplinama gudači i puhači.

 U disciplini gudača-violina natjecali su se Luka Slišković, 1. kat.; klasa Irena Vučić, prof; korepetitor Renata Hil, prof. koji je osvojio prvu nagradu; Marko Slišković, 2. kat. Klasa, Irena Vučić prof; korepetitor Gabrijela Glavinić, prof. koji je također osvojio prvu nagradu i Mate Slisković, 3. kat. klasa Irena Vučić prof.; korepetitor Gabrijela Glavinić, prof. koji je osvojio treću nagradu.

 U disciplini drvenih puhača – flauta Jakov Begić 2. kat, klasa Nikolina Vukoja prof.; korepetitor Ivona Ćeškić, prof. osvojio je prvu nagradu, i to od mogućih 60 bodova 59. S obzirom da je Jakov Begić u svojoj kategoriji dobio najviše bodova nastupio je na svečanom završnom koncertu.

 Na Federalnom natjecanju učenika i studenata glazbe u Bihaću Djevojački zbor, pod vodstvom Marije Čolak prof.; korepetitor Nina Puzić, osvojio je prvu nagradu. Također, na istom natjecanju prvu nagradu je osvojio Dječji zbor, pod vodstvom Marka Salavarde prof.; korepetitor Nina Puzić, prof. U kategoriji drvenih puhača – flauta Iva Višić, 4. kat., klasa Nikolina Šušak prof; korepetitor Ivona Ćeškić prof. osvojila je drugu nagradu.

 Jakov Begić, flauta, druga kategorija, klasa Nikolina Vukoja prof; korepetitor Ivona Ćeškić prof.  osvojio je specijalnu nagradu – maksimalni broj bodova -100.

 Ravnateljica Glazbene škole Tonćika Kolobarić, s ponosom je istaknula veliku ljubav i trud koju su ovi mladi nadareni glazbenici uložili u svoje glazbeno obrazovanje uz podršku i zalaganje svojih nastavnika i roditelja.

 Posebno je zahvalila gradonačelniku Miri Kraljeviću na potpori koju je i ovaj put nesebično pružio osiguravši materijalna sredstva za putovanje u Split i Bihać.

 “Čestitamo Glazbenoj školi na uspjehu, a Grad Široki Brijeg i dalje nastavlja podržavati naše uspješne glazbenike”, objavljeno je službenim stranicama Grada Širokog Brijega.

error: Content is protected !!