Nožem do smrti izbo čovjeka

Završen je očevid na mjestu zločina u Ramićima kod Pazarića, u općini Hadžići, gdje je u utorak u popodnevnim satima ubijen 67-godišnji muškarac.

Očevidom je rukovodila dežurna županijska tužiteljica, a obavili su ga pripadnici krim-policije MUP-a i ovlašteni sudski vještaci, kazala je Azra Bavčić, glasnogovornica Tužiteljstva.

Kako je potvrđeno iz više izvora, zbog ubojstva je uhićen 41-godišnji Timur Kadić iz Sarajeva, otprije poznat po kaznenim djelima.

Iako se spekuliralo o koristoljublju kao motivu ovog zločina, to još nije potvrđeno.

Uhićeni Kadić prošao je trijažu i utvrđeno je da nema rješenja o izolaciji, nakon čega je proveden u službene prostorije MUP-a na kriminalističku obradu.

Ubijeni H. Buljubašić, punac je vlasnika pilićare, gdje se zločin odigrao.

Kadić je privođen u listopadu prošle godine nakon što je u Sarajevu zapalio sportsku kladionicu. Djelo je priznao, kazavši kako je to učinio “jer je veliki protivnik kockanja”. Nakon toga je pušten na slobodu, uz određene mjere zabrane.

Odvjetnik Omar Mahmedbašić potvrdio je da je njegov branjenik priveden i da je na krim-obradi.

– Tražit ću njegovo neuropsihijatrijsko vještačenje. To sam već i ranije najavio kad sam ga branio zbog paljenja kladionice. Tada je priznao da je to uradio jer kocka uništava narod, kratko je kazao Mehmedbašić. Ubojstvo je sarajevskoj policiji prijavljeno u utorak u 17.10 sati. Nakon ubojstva, osumnjičeni je pokušao pobjeći, ali je sustignut i zadržan do dolaska policije.

Ubijeni je preminuo na mjestu događaja od obilnog krvarenja, a tijekom očevida je pronađen i nož kojim je ubojstvo počinjeno. Istraga se nastavlja.

error: Content is protected !!