NS pozvala Čovića da inicira otkazivanje Thompsonova koncerta

Naša stranka pozvala je člana Predsjedništva BiH i Hrvatskog narodnog sabora (HNS) Dragana Čovića da inicira otkazivanje koncerta podrške haškim osuđenicima na stadionu pod Bijelim brijegom u Mostaru.

– Nakon što je u bh. javnosti osuđeno pokretanje koncerta podrške osuđenicima za ratne zločine pred ICTY-jem, te nakon što je sada i delegacija Europske komisije dala nedvosmislen stav da organizovanje takvog koncerta nije u skladu s evropskim vrijednostima Čović je obavezan da uputi inicijativu za otkazivanje ovog koncerta. Sama činjenica da su HDZ i HNS pružili punu podršku ovoj manifestaciji, a da je Europska komisija iznijela jasan stav protiv nje, potvrđuje ono što smo više puta isticali – HDZ ne promovira europske vrijednosti – poručili su iz Naše stranke.

Naša stranka dodaje “da je ovo prilika da Čović pokaže da li ima afiniteta prema europskim vrijednostima navodeći da „svi građani BiH uključujući i bh. hrvate zaslužuju europsku budućnost, koja će biti u znaku civilizacijskih vrijednosti”, navodi se u priopćenju Naše stranke.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

error: Content is protected !!