Obilježena 24. obljetnica deblokade Mostara i Bjelopoljske kotline

U sklopu manifestacije “Putevima pobjede Armije RBiH 2017″ u petak je polaganjem cvijeća i učenjem fatihe na mezarju Podharem, na Šehitlucima i u Sjevernom logoru počelo obilježavanje 24. godišnjice deblokade Mostara i Bjelopoljske kotline.

Prema riječima predsjedavajućeg Zastupničkog doma Parlamenta Federacije BiH Edina Mušića, oslobađanjem sjeverne kotline i Mostara stvorena je pretpostavka i nada za sve ono što se desilo kasnije.

”Ovo je za nas tada predstavljalo jedan strašni šok jer smo izgubili komandanta naše brigade Midhata Hujdura Hujku i još dosta suboraca, a s druge strane predstavljalo je jednu veličanstvenu operaciju koja je stvorila nadu za ovo što i danas imamo”, kazao je Mušić.

Glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Mostar Suljo ef. Cikotić istaknuo je na Šehitlucima kako manifestacija “Putevima pobjede 2017″ predstavlja svojevrsnu borbu za istinu i pravdu.

”I ove godine, kao i svake naredne, ustrajat ćemo u borbi za pravdu, za vraćanje dostojanstva i istine svih onih koji su se borili za multietničku i nama svima zajedničku domovinu BiH, domovinu svih onih koji je domovinom osjećaju i koji u njoj u miru žele živjeti. Ovim putem naših velikana i naših heroja će hoditi i naša mladost kojoj trebamo na najljepši način istinu pokazati i samo se za istinu boriti”, istaknuo je Cikotić.

Specijalni gosti manifestacije bili su federalni ministar za pitanja boraca i invalida obrambeno-oslobodilačkog rata Salko Bukvarević i umirovljeni general Armije BiH Atif Dudaković.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

error: Content is protected !!