Obišli BiH: Ekipa britanskog voditelja i komičara u našoj zemlji, dokumentarac će biti emitiran na BBC

Romesh Ranganathan, voditelj televizijske kuće BBC sa svojom ekipom boravio je proteklih dana u Bosni i Hercegovini gdje su, kako saznajemo, snimali dokumentarni film o našoj zemlji, objavio je portal Life.ba.

Ekipa je boravila u Međugorju, Visokom, Srebrenici, Sarajevu, Mostaru te na Jahorini i Trebeviću a snimali su dokumentarnu formu emisije (The Misadventures of Romesh Ranganathan) koja bi trebala biti emitirana krajem ove godine u programu britanske tv kuće BBC.

Ranganathan je i britanski komičar pa neke njegove emisije imaju i dozu humora. Ipak, zvanične detalje o sadržaju još niko ne želi potvrditi. Ono što je Life.ba uspio saznati je da bi ovo trebala biti jedna od zanimljivijih iz njegovog serijala.

Inače, Ranganathan putuje po svijetu, nekad obilazi egzotična, a nekad i opasna područja. Uvijek ima lokalnog domaćina koji ga vodi kroz zemlju u koju je došao.

Prije nego je počeo karijetu tv voditelja, radio je kao profesor matematike. Okušao se i u freestyle repanju. Jednom je čak stigao i do finala takvog takmičenja. Veliki je fan Arsenala, oženjen je i ima troje djece.


error: Content is protected !!