OBITELJSKA TRAGEDIJA: Žena umrla, muž skočio u bunar, pronašao ga sin

Prema kazivanju susjeda, bol za voljenom osobom bila je jača i od toga da u očito pripremljenom notesu ispiše i bilo kakve oproštajne riječi.

Dvije smrti u dva dana potresle su i u crno zavile obitelj Đekić, u prnjavorskom selu Donji Smrtići.

Iz neizmjerne ljubavi i nemogućnosti da preboli gubitak četiri godine mlađe supruge Mirjane Mire (65), koja je dan ranije preminula u banjolučkom UKC-u, Petar Đekić (69) u srijedu ujutro odlučio je da sebi prekrati život – skokom u bunar!, prenosi Faktor.ba.

Popio kavu sa sinom i skočio u smrt

Prnjavorska policija je izvršila uviđaj i, kako saznaju Novosti, konstatirala da u ovoj tragediji nema elemenata krivičnog djela. Petra je ugušenog u bunaru pronašao sin. A uz bunar pronađeni su jakna, papuče i mobilni telefon, uglednog i omiljenog domaćina u ovom kraju, koje je odložio prije nego što je, skrhan bolom, odlučio da se tek preminuloj supruzi pridruži “na onom svijetu”.

Tog u obitelji Đekić teškog jutra, otac i sin su zajedno popili kavu. Okupirani pripremom sahrane preminule, mještani su bdjeli i nad vidno skrhanim Petrom, i ne sluteći tako brz novi udarac. U jeku velike kiše, on se iskrao iz kuće i u oko 200 metara udaljenom bunaru prekratio svoj život.

Prema kazivanju susjeda, bol za voljenom osobom bila je jača i od toga da u očito pripremljenom notesu ispiše i bilo kakve oproštajne riječi.

Iz Banje Luke je već dopremljeno Mirino tijelo, a u dvorištu se sklapa šator pod kojim će se u cilju dostojne sahrane i posljednjeg ispraćaja okupiti mnogobrojna rodbina i prijatelji.

Plakao za suprugom

Poznavatelji Mire i Petra, za ovaj par, kao i kompletnu njihovu višečlanu obitelj, imaju samo riječi hvale.

– Bili su to najbolji ljudi i domaćini u svakom pogledu. A njihova neizmjerna međusobna pažnja i ljubav bili su za primjer svima – kazuje za “Novosti” grupa susjeda, koja je željela ostati anonimna, ali i da, kako kažu, posvjedoče o toj neizmjernoj ljubavi čiji je kraj i njih same veoma teško pogodio.

Supružnici su se međusobno nadmetali u brižnosti jednog prema drugom. Zajedno su u domaćinstvu živjeli sa sinom i njegovom obitelji. Dočekali su i jedno praunuče, a kćerka im je udata i živi u Derventi. Mještani pamte da je nešto bolesniji Petar stalno ponavljao šta bi on bez svoje “babe”, koja je redovno bdjela nad njim. Neprestano joj je na tome zahvaljivao.

Nedugo prije tragedije, izvjesno vrijeme proveli su i u banji, da bi se Mira iznenada razboljela. Pala je u komu, a sedmog dana iz Banje Luke je stigla crna vijest da je preminula.

– Znajući da će to Petar teško podnijeti, dugo smo okolišali i na sve načine ga pripremali da ga upoznamo s gorkom istinom. Malo je pomogla i injekcija za umirenje koju je primio. Dugo je plakao – pričaju, također, vidno utučeni sugovornici.

Sahrana Mirjane i Petra Đekića zakazana je na mjesnom groblju u Donjim Smrtićima. Bračni par bit će upokojen jedno do drugog, kao svjedočanstvo neizmjerne ljubavi, ali i skončane na način koji ne pamti ne samo ovaj kraj.

error: Content is protected !!