Obradov osumnjičen za učešće u ubojstvu sarajevskih policajaca i Damira Ostojića

Policija Republike Srpske podnijela je dopunu izvještaja u vezi s ubojstvom Damirom Ostojića.

Dopuna izvještaja je podnesena protiv M.O. s Pala zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično djelo teško ubojstvo na štetu Damira Ostojića i krivično djelo teško ubistvo u pokušaju Sandre Jošić iz Banje Luke.

Fena saznaje da je izvještaj podnesen protiv Miloša Obradova, koji se nalazi u pritvoru u KPZ Zenica, zbog sumnje da je sa Srećkom Trifkovićem učestvovao u ubojstvu sarajevskih policajaca Adisa Šehovića i Davora Vujinovića.

On se sumnjiči da je sa S.S. i još jednom nepoznatom osobom, 5. Rujna 2018. godine u Banjoj Luci, ubio Ostojića te teško ranio Sandu Jošić.

Ranije je policija uhapsila osumnjičenog Stefana Samardžiju, koji se nalazi u pritvoru u KPZ Banja Luka zbog ubojstva Damira Ostojića.

Istraga na ovom predmetu se nastavlja, priopćeno je danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, čiji policijski službenici Uprave za organizovani i teški kriminalitet su podnijeli dopunu izvještaja Republičkom javnom tužilaštvu, Posebnom odjeljenje za suzbijanje korupcije, organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

error: Content is protected !!