Obrana osporava rezultate nalaza prometnog vještaka

U Županijskom sudu u Sarajevu održano je ročište u slučaju Sanjin Sefić, a dokazni postupak je tim ročištem završen.

Podsjećanja radi, Sanjin Sefić je optužen da je, vozeći brzinom većom od 100 kilometara na sat, 10. listopada 2016. godine u Ulici Zmaja od Bosne, prošavši kroz crveno svjetlo na pješačkom prijelazu, usmrtio dvije djevojke, Selmu Agić i Editu Malkoč.

Na prošlom ročištu su priopćeni rezultati nalaza ponovljenog prometnog vještačenja koje je izradio vještak prometne struke Nedim Kamenjašević.

Kako je Kamenjašević utvrdio, brzina kretanja Golfa VI, kojim je upravljao Sanjin Sefić, bila je 102,6 kilometara na sat u trenutku kad je udario Selmu i Editu…. Tragova kočenja nije bilo.

U unakrsnom ispitivanju odvjetnik optuženog Mirza Čelik pokušao je da ospori parametre i podatke koje je izradio vještak Kamenjašević, te je više puta istaknuo da je formula koju je u proračunima koristio vještak pogrešna.

– Vaša kalkulacija u Crash 3 testu je u potpunosti pogrešna, rekao je Čelik. Branitelj optuženog tvrdi da je vještak izmislio podatke. On tvrdi da je brzina kretanja vozila bila daleko manja, te da na taj način nije došlo do nesreće kako vještak tvrdi.

Čelik je još dodao da vještak nema adekvatnu licencu za softver PC Crash koji je koristio.

Prema njegovim navodima, odvjetnik je provjerio podatke o licenci koju koristi vještak u Lincu i dobio informacije da on nema adekvatnu licencu. Vještak je objasnio na koji način je kupio program i od koga je dobio licencu.

Tužiteljica Jasminka Knežević je istaknula da je podatke o licenci vještaka prikupila majka optuženog Sanjina Sefića, Jasmina.

– Upućen je dopis nekome, za koga ne znamo tko je, te ne možemo tvrditi da se radi o službenoj prepisci. Odvjetnik Čelik mi je pet minuta prije početka ročišta uručio mail prepisku, kazala je Knežević.

Branjenik kaže da je vještak u proračunima koristio vozilo Golf 2, a ne Golf 6. Na sve to vještak je rekao da je korišteno tipsko vozilo koje je dimenzija i težine koja odgovara Golfu 6.

Sanjin Sefić je nakon unakrsnog ispitivanja zatražio da se obrati sudu.

– Znam da se svima žuri da se do 15. travnja ovo završi. Ostavite me u pritvoru i meni je više dojadilo. Meni je u interesu da se dokaže kako je sve bilo, kazao je Sefić.

Odvjetnik optuženog je uložio nove dokaze koje je sud odbio jer ih smatra irelevantnim, jer se vještak o njima već izjasnio. Dokazni postupak u ovom slučaju je završen, a iznošenje završnih riječi je zakazano za 13. ožujak.

One thought on “Obrana osporava rezultate nalaza prometnog vještaka

  • veljača 26, 2020 at 8:10 pm
    Permalink

    mater jebo svoji vidi sto se krme ugojilo u zatvoruU Zenici ce te karati

    Reply

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

error: Content is protected !!