Očevidac stravične nesreće u kojoj su poginule sestre iz naše zemlje: Vozač je izgubio kontrolu

Mediji u Švedskoj i dalje pišu o teškoj prometnoj nesreći u kojoj su četiri mlade osobe, dvadesetogodišnjaci, tri djevojke i jedan mladić, u nedjelju ujutro izgubili život u Göteborgu.

Obitelj Usto, porijeklom iz naše zemlje, posebno je pogođena ovom nesrećom, jer su roditelji Dženana i Midhat, koji je u ratu bio pripadnik Specijalne jedinice MUP-a RBiH, izgubili dvije kćerke, sestre Irmu i Elmu.

Pored teške situacije i žalosti, njihova majka Dženana je smogla hrabrosti da objavi tekst na svom profilu na Facebooku.

Švedski mediji pišu da su se Irma i Elma oko 03.30 sati javile na telefonski poziv, a njihova prijateljica koja se nalazila na zabavi u Göteborgu je trebala hitnu pomoć. Sestre koje su bile poznate po tome da su svakome željele pomoći su bez razmišljanja krenule u, kako se ispostavilo, posljednje putovanje, putovanje na bolji svijet, kako je njihova majka navela u objavi na Facebooku.

Majka također objašnjava kako su kćerke lijepe i dobre duše, jednostavno djeca kakvu svaki roditelj može samo poželjeti. Kao potvrda koliko su sestre bile voljene i cijenjene u društvu je inicijativa o dobrovoljnoj akciji prikupljanja sredstava za njihov pokop. Policija još radi na ispitivanju uzroka nesreće.

Loši vremenski uvjeti, jaka oluja i klizava cesta su vjerojatno uzrokovali nesreću. Jedan očevidac je u izjavi koju je dao policiji potvrdio da je automobil iz neobjašnjivih razloga izgubio kontrolu i u letu udario krovom u betonski stup.

Policija još vrši tehnička ispitivanja na vozilu, a u tijeku je i obdukcija stradalih. Službeno priopćenje policije se očekuje u narednim danima.

Majka se emotivnom porukom oprostila od djece

Majka stradalih sestara, Dženana Usto na svom Facebook profilu napisala je emotivnu poruku.

– Moje dvije prelijepe kćerke, dvoje moje predivne djece, ostavile su me prošle nedjelje i otišle na bolje mjesto. Otišle su iz svoje sobe u pola pet ujutro da bi spasile prijatelja, koji im je bio i kolega sa posla, i više se nisu vratile… Moje srce je slomljeno… One su bile tako lijepa i divna djeca, dobrodušne i uvijek sretne. Uvijek sam bila ponosna na njih i uvijek ću biti. One su djeca koju bi svaki roditelji poželjeli. I poginule su pomažući drugima. Željele su nekoga spasiti… Neka vam Bog pomogne gore i pogleda nas iz raja. Vi ste uvijek sa mnom i uvijek ćete biti. Zaslužile ste raj i bit ćete gore zajedno i brinuti o vama… Za mene i sve ostale koji su vas voljeli i znali, ostalo je samo da budemo dobri ljudi koliko možemo i zaslužimo raj gdje ćemo se svi sresti jednog dana… Amin. Moji voljeni anđeli, molit ću se za vas sve vrijeme… napisala je njihova majka.

error: Content is protected !!