Od “čuvene” braće Ćulum policija oduzela još jedan skupocjeni automobil

Policijska uprava Prijedor zaplijenila je autombil Hummer Nermina Ćuluma iz Sanskog Mosta, potvrđeno je portalu Srpskainfo.

– Policijski službenici PU Prijedor 5. rujna ove godine oko 21 sat zaustavili su i kontrolirali vozilo Hummer kojim je upravljalo lice N. Ć. iz Sanskog Mosta. Navedeno vozilo je privremeno oduzeto, a rad na utvrđivanju validnosti dokumentacije za vozilo kao i da li se radi o predmetu kaznenog djela je u tijeku, priopćeno je iz Policijske uprave Prijedor.

Ovo je ujedno treći automobil koji je oduzet od braće Nermina i Armina Ćuluma u proteklom periodu.

Braća Ćulum su u ranijem periodu bili interes ne samo policijskih službi  u BiH, već širom Europe, a najviše zbog djelovanja unutar bajkerske organizacije “United Tribuns” koju je njemačka tajna služba proglasila za državnu opasnost.

Naime, prema izvještaju Službe za zaštitu ustavnog poretka i borbu protiv terorizma njemačke pokrajine Bayern iz 2014. godine, motociklistička organizacija, ili kako sami sebe nazivaju bratstvo “United Tribuns” nakon salafista i neonacista predstavlja najveću državnu opasnost u Njemačkoj. “United Tribuns” osnovao je upravo Armin Ćulum zvani Boki, bivši bokser. On je inače iz Prijedora, a tijekom rata je izbjegao u Njemačku.

Prema ranijim navodima iz austrijskih i njemačkih policijskih krugova, članovi “United Tribuns” povezani su s poslovima u bordelima. Armin Ćulum navodno je do 2009. vodio bordele u Austriji, ali je nakon velike policijske racije pobjegao u BiH.

Od tada vodi “United Tribuns” u BIH zajedno s bratom Nerminom Ćulumom.

Braća Ćulum također su i vlasnici ugostiteljskog objekta naziva “United Tribuns” u Sanskom Mostu u koji je policija upala 2016. godine u potrazi za nelegalnim oružjem.

Tri vozila oduzeta u svibnju

Banjolučka policija u svibnju je privela te nakon saslušanja pustila na slobodu braću Nermina i Armina Ćuluma, te Velida Saleševića.

Oduzeta su im tada tri skupocjena automobila, stranih registracijskih oznaka (Švicarska), koja su se kretala u koloni, a provjerama je utvrđeno da vozila koriste braća Ćulum iz Sanskog Mosta.

U pitanju su bila dva Lamborghinija i Ferrari, kojima su upravljali Denis Giljon (Armin Ćulum), Nermin Ćulum i Velid Salešević, a u vozilu se se nalazile i Milijana Radanović (1990) i Teja Stražišar (1992), državljanka Slovenije.

error: Content is protected !!