Od danas i zvanično: Zvizdić šef i izvršne i zakonodavne vlasti

Predsjedavajući Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Denis Zvizdić danas je zvanično, po sili zakona, postao i predsjedavajući Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH.

Mandat Borjane Krišto (HDZ BiH) kao predsjedavajuće Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH započeo je 6. prosinca 2018. godine i trajao je do 5. kolovoza 2019. godine kada je predsjedavanje preuzeo Denis Zvizdić (SDA).

Naime, predsjedavajući i dva zamjenika predsjedavajućeg Zastupničkog doma PSBiH, kao i predsjedavajući i dva zamjenika predsjedavajućeg Doma naroda BiH rotiraju se svakih osam mjeseci, isto kao i članovi Predsjedništva BiH. 

Zvizdić će se na poziciji predsjedavajućeg Zastupničkog doma PSBiH zadržati sve do 5. travnja 2020. godine kada će predsjedavanje od njega preuzeti Nebojša Radmanović (SNSD). 

Važno je istaći kako Zvizdić prima plaću samo kao predsjedavajući Vijeća ministara BiH te da za razliku od svojih zamjenika u PSBiH još uvijek nije imenovao šefa kabineta i savjetnike u PSBiH, iako na to ima pravo. Zvizdić će kabinet formirati tek kada se imenuje novi saziv Vijeća ministara BiH.

error: Content is protected !!