Odbijena žalba Sunite Hindić-Bošnjaković

Vrhovni sud Federacije BiH potvrdio je odluku Županijskog suda u Mostaru pa je Suniti Hindić-Bošnjaković, osumnjičenoj za ubojstvo ugostitelja Nine Ivankovića u Mostaru, produžena mjera pritvora do 31. prosinca 2019. godine, doznajemo u toj pravosudnoj instituciji.

Kao razlog zbog kojih Sud smatra da u njenom slučaju nije moguće mjeru pritvora zamijeniti mjerama zabrane napuštanja boravišta ili obveznog javljanja nadležnom organu, je činjenica da postoji velika vjerojatnoća da bi osumnjičena bježala jer je i sama potvrdila da je boravila na više adresa iz čega slijedi da nema trajno mjesto boravka. Izricanje predloženih mjera zabrane ne bi moglo otkloniti opasnost od bijega osumnjičene.

Nadalje Vrhovni sud ističe da adekvatnu zdravstvenu zaštitu uživa i na izdržavanju mjere pritvora. Braniteljica osumnjičene, odvjetnica Nada Dalipagić kratko je izjavila da još uvijek nije zaprimila odluku Vrhovnog suda F BiH.

Podsjećamo, Sunita Hindić-Bošnjaković se sumnjiči da je 4. listopada u ranim jutarnjim satima izvršila kazneno djelo ubojstva ugostitelja Nine Ivankovića u njegovom objektu ‘Vila Ivanković’.

Ista je bježeći s mjesta zločina skočila sa zida kraj motela, te zadobila lomove kostiju oba stopala i pete. Iako teško ozlijeđena, uspjela je napustiti mjesto zločina.

Što je prethodilo ubojstvu, tko joj je pomogao u bijegu, te kako je pored policijske potjere uspjela prevaliti toliki put, predmetom je istrage. Naime, ista se tek u večernjim satima toga dana predala policiji Srednjobosanske županije.

U srijedu prošlog tjedna, ista je iz Kazneno-popravnog zavoda u Mostaru, dovedena u zgradu Županijskog tužiteljstva kako bi se ispitala na okolnosti ovog teškog kaznenog djela.

Iako je osumnjičena već dala iskaz postupajućem tužitelju na okolnosti događaja od 4. listopada ove godine, doznali smo da se radi o dopuni istrage i kako bi se ista provela kvalitetno, bilo je potrebno i dodatno saslušanje osumnjičene.

error: Content is protected !!