Odgođeni prosvjedi malinara

Predstavnici Asocijacije zajedno za BiH malinu odgodili su mirne prosvjede najavljene za sutra na platou ispred zgrade institucija BiH.

Kako navode u saopćenju, njihovi predstavnici prošle sedmice su razgovarali sa ministrom vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirkom Šarovićem i federalnim ministrom poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Šemsudinom Dedićem te su dogovarali zajednički sastanak tokom sljedećeg tjedna resornih ministara sa predstavnicima svih malinara iz cijele BiH.

Organizacioni odbor Asocijacije je donio odluku da se najavljeni prosvjede odgode za sedam dana, a održavanje tih prosvjeda ovisit će od ishoda sastanaka i razgovora sa resornim državnim i entitetskim ministrima.

“S obzirom da nismo uvjereni da će se obećano izvršiti, a spremni smo na pregovore radije nego na proteste, Organizacijski odbor Asocijacije donio je odluku da se protesti odgode za sedam dana. Ako ne dođe do sastanka i dogovora mi ćemo svoje nezadovoljstvo iskazati mirnim skupom 25. rujna, na platou ispred Vijeća ministara BiH”, navodi se u priopćenju.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

error: Content is protected !!