Odvjetnik Branko Šerić o obrani splitskog osumnjičenika za trostruko ubojstvo

Zagrebački odvjetnik Branko Šerić, doputovao je u Split, gdje će se uputiti u detalje slučaja svog trenutno najpoznatijeg klijenta Filipa Zavadlava, trostrukog splitskog ubojice.

Zavadlav je, kaže Šerić, smješten u zagrebačkoj zatvorskoj bolnici, a on će se u Splitu upoznati sa spisom i “vidjeti kolegicu koja ga je zastupala po službenoj dužnosti. Ona ostaje u obrani”, kazao je Šerić koji još uvijek nije dobio službenu punomoć od ubojice ili članova njegove obitelji, ali “to se rješava i nije prepreka za moj angažman”.

Doći će sebi, mora

Nije siguran ni je li Zavadlav uspio shvatiti da mu je on odvjetnik.

– Na ročištu su mu kolegica, sudac i Žarko Štrbac, državni odvjetnik, kazali da ga zastupam, ne znam koliko je shvatio. Nije reagirao, ali doći će sebi, mora. U svakom slučaju, najvažnije je da je sada pod paskom, ne zbog drugih, nego zbog sebe, navodi Šerić za Index aludirajući na Zavadlavovu suicidalnost o kojoj su mediji pisali. Šerić potvrđuje i kontakte s ubojičinom majkom koja je u Austriji. Razgovarali su jednom, a planiraju opet.

Još u ponedjeljak objavljeno je da je Šerića angažirala jedna od internetskih grupa podrške ubojici.

Ovo mi je izazov

– Nisam razgovarao o honoraru. Ovo mi je izazov. U ovim godinama ne treba mi reklama, a ako dosad nisam materijalno situiran, ne trebam ni biti. Povukao me izazov jer ljudi su nesretni zbog insuficijentnog zdravstva i pravosuđa i kad su me kontaktirali iz Facebook grupe, nisam se dugo mislio. To je bilo uvečer, ujutro sam rekao da hoću, govori poznati odvjetnik. Ima, naravno, ideju o strategiji obrane, prikupio je, ističe, “dragocjene informacije” koje će mu biti korisne, ali nije ih htio otkriti.

error: Content is protected !!