Općini Stolac naređeno da ukloni križ iz Starog grada

Federalna uprava za inspekcijske poslove naložila je Općini Stolac i načelniku Stjepanu Boškoviću da Ukloni izgrađeni kameni križ na lokalitetu “Srednjeg grada”, kojeg je Komisija za očuvanje nacionalnih spomenika proglasila nacionalnim spomenikom BiH.

“Rok za izvršenje naređene mjere je 30 dana od prijema rješenja. Ukoliko vlsnik ne postupi po naređenim mjerama, rješenje će se izvršiti putem pravnog lica registrovanog za poslove građenja, na teret vlasnika”, stoji u Rješenju.

Inače problem prodaje zemljišta, ali i gradnje na području nacionalnog spomenika “Historijskog područja-Stari Grad Stolac” u Parlamentu Federacije Bosne i Hercegovine problematizovao je poslanik Amer Obradović.

“Nakon moje inicijative u Federalnom parlamentu, aktivizma građana Stoca i onih kojih ih predstavljaju, učešća medija – ima pomaka. Rješenje Federalne uprave za inspekcijske poslove od 11. 2. 2020. Samo insistirati da pravna država zaživi u Stocu. Stolac mora pripadati svima”, napisao je na svom twiteru Obradović.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

error: Content is protected !!