Opljačkao kladionicu pa kupio automobil

Policija iz Gacka brzim reakcijom  evidentirala i lišila slobode tridesetdvogodišnjeg A.V. osumnjičenog da je prisilno ušao u kladionicu i odnio 7.000 KM, rekao je načelnik Sektora policije Policijske uprave /PU/ Trebinje Siniša Laketa.

Kod osumnjičenog je pronađena određena suma novca za koju se sumnja da potiče od ove krađe i oduzeto mu je putničko vozilo novije proizvodnje, kupljeno od nelegalno stečenog novca, naveo je Laketa.

On je podsjetio i na dvije krađe u trgovačkim radnjama na području Trebinja, ističući da policija po ovom pitanju provodi određene aktivnosti.

Na konferenciji za novinare Laketa je ukazao i na problem požara u Hercegovini ovog ljeta, napominjući da je PU Trebinje protiv dva lica podnijela nadležnom tužilaštvu izvještaj za izazivanje opšte opasnosti.

On je istakao da su tokom posljednjeg požara na Žegulji u opštini Berkovići građani prijavili da je taj požar izazvala određena grupa momaka, nakon čega je policija utvrdila njihov identitet i došla do saznanja da je riječ o tri lica sa područja Gradiške koji si izjavili da su nesavjesnom radnjom – bacanjem opuška izazvali požar.

“Informacija je proslijeđena općini Berkovići na dalje postupanje, jer se u ovom slučaju radi o prekršajnoj, a ne krivičnoj odgovornosti”, naveo je Laketa.

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

error: Content is protected !!