Optuženi Đokić priznao krivnju

Bojan Đokić (34), koji je u okviru predmeta “Papirus” optužen za krađu identiteta i izradu lažnih dokumenata, sporazumno je priznao krivicu za sudjelovanje u kaznenim djelima organizirani kriminal, krivotvorenje isprave i ovjeravanje neistinitog sadržaja, prema kojem je pristao da ga Sud BiH kazni sa dvije i pol godine zatvora.

Optuženi je, u prisustvu odvjetnika i postupajućeg tužitelja, potpisao sporazum kojim u potpunosti priznaje izvršenje kaznenih djela za koja ga tereti optužnica. Tužitelj je suglasan da na osnovu sporazuma Sud BiH optuženom izrekne kaznu zatvora u trajanju od dvije godine i šest mjeseci, kao i da mu budu oduzeti predmeti upotrijebljeni za počinjenje kaznenog djela, među kojima su mobilni telefoni.

– Predložena kazna je u skladu s ulogom optuženog u izvršenju kaznenih djela za koja se tereti, priopćeno je iz Tužiteljstva BiH.

U okviru predmeta “Papirus” Tužiteljstvo BiH podiglo je optužnicu protiv 11 osoba koji se terete da su kao organizirana kriminalna grupa krali identitete bh. građana koje su prodavali kriminalcima iz regije, odnosno sa područja Srbije, Crne Gore i Bugarske i omogućavali im dobivanje originalnih putovnica BiH.

Optuženi su Bojan Đokić (34), Izet Redžović (47), Bojan Melezović (37), Salih Bota (41), Nedžad Šiljević (44), Senad Saltaga (58), Admir Malić (27), Ramiz Salčin (44), Nedžad Bajrović (42) i Mithat Veljo (35).

Ranije je Savo Manojlović (50), koji je u optužen za krađu identiteta i izradu lažnih dokumenata sklopio sporazum o priznanju krivnje sa Tužiteljstvom BiH, prema kojem je pristao da ga se osudi na dvije godine i šest mjeseci robije.

error: Content is protected !!