Optuženi “kralj provalnika” i njegov suučesnik

Takozvani kralj provalnika Zoran Aleksić (42) iz Banje Luke, i njegov suučesnik i sugrađanin Igor Vučenović (30), optuženi su da su više od pola godine upadali u kuće i krali sve što im se našlo pod rukom, poput novca i nakita.

Optužnicu protiv ovog tandema podiglo je Okružno tužiteljstvo u Banjoj Luci, te je proslijedilo na potvrđivanje sucu za prethodni postupak banjolučkog Osnovnog suda.

Terete ih za teške krađe izvedene od prosinca prošle do 5. srpnja ove godine na području tri grada.

– Po prethodnom dogovoru, uz upotrebu fizičke snage i podesnog alata, ulazili su u privatne objekte, odakle su krali novac, nakit i druge predmete, na štetu građana sa područja Banje Luke, Prijedora i Laktaša, navedeno je u optužnici.

Vučenović i Aleksić uhićeni su početkom srpnja u akciji banjolučke policije “Istok 2”. Vučenoviću, koji je policiji otprije poznat po dilanju droge, potom je pozlilo tijekom saslušanja u zgradi banjolučke policije, te su ga liječnici Službe hitne medicinske pomoći odvezli u bolnicu radi pregleda. Obojica su, kako je ranije potvrđeno, već osuđivani.

– Aleksić, zvani Zoka, policiji je zbog krađa poznat najmanje 15 godina. On je bio “specijalac” za otključavanje stanova. Radio je tako da opljačkani vlasnici i ne primijete da im je neko upao u stan dok ne shvate da im nema stvari u kući. Ipak, u posljednje vrijeme lomi cilindar brave ili ulazi preko balkona. “Pao” je u policijskoj zasjedi, nakon krađe zlata u Omarskoj, otkrio je ranije izvor Nezavisnih.

Kada su Vučenović i Aleksić uhapšeni, iz policije su potvrdili da je taj tandem izveo najmanje 12 kaznenih djela i to devet teških krađa i tri pokušaja teških krađa. Oštećenima su načinili materijalnu štetu od oko 79.570 maraka

error: Content is protected !!