Optužnica protiv pripadnika HVO-a zbog zločina nad civilima

Tužilaštvo Brčko distrikta BiH podiglo je optužnicu protiv Senada Halkića zbog sumnje da je u rujnu 1992. godine tijekom vojne akcije na bukvičkom platou, izvršio zlostavljanje i ubojstvo civila, koji nisu sudjelovali u neprijateljstvima.

Senad Halkić, rođen 1968. godine u Podgredini kod Cazina, optužen je da je kao zapovjednik izviđačko-diverzantskog voda u 108. brigadi HVO-a, zajedno s više pripadnika te formacije, fizički zlostavljao V. V., dok su V. Đ. i njegov maloljetni sin S. Đ. ubijeni hicima iz automatskog naoružanja, navodi se u optužnici.

Halkić je optužen je da je kršeći pravila međunarodnog prava za vrijeme oružanog sukoba nanosio povrede tjelesnog integriteta i izvršio ubojstvo civila čime bi počinio kazneno djelo ratnog zločina protiv civilnog stanovništva (iz člana 142 Kaznenog zakona SFRJ).

Postupajući u fazi prethodnog saslušanja Osnovni sud Distrikta potvrdio je optužnicu, potvrđujući tako osnovanu sumnju da je optuženi počinio kazneno djelo za koje se tereti, priopćeno je iz Tužiteljstva Distrikta.

One thought on “Optužnica protiv pripadnika HVO-a zbog zločina nad civilima

  • siječanj 18, 2020 at 6:43 am
    Permalink

    I get pleasure from, lead to I found just what I was taking a look for. You’ve ended my 4 day long hunt! God Bless you man. Have a nice day. Bye

    Reply

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

error: Content is protected !!