Osmeročlana obitelj ostala bez krova nad glavom

Požar su primijetili susjedi, a usprkos brzoj intervenciji vatrogasaca vatrena stihija za kratko vrijeme sve progutala

GORAŽDE – Obiteljska kuća Božidara Begovića u selu Kamen kod Goražda u potpunosti je izgorjela u požaru koji se dogodio u petak u poslijepodnevnim satima.

U vrijeme požara obitelj Begović bila je u malinjaku nedaleko od stambenog objekta, tako da nije bilo ozlijeđenih.

Požar su primijetili susjedi, a usprkos brzoj intervenciji goraždanskih vatrogasaca vatrena stihija za kratko vrijeme progutala je sve.

Uzrok požara utvrdit će se istragom, a u pomoć obitelji Begović je pritekla gradska uprava.

Gradonačelnik Goražda Muhamed Ramović je uručio interventnu pomoć obitelji Begovića. Osigurano im je najnužnije, namirnice, odjeća i obuća jer je osmočlana obitelj u teškoj situaciji, a zaposlen je samo Božidarov sin Jovan.

– Dogodila se teška nesreća, izgorjela je kuća mog oca, ne znam što je uzrok. Niko nije bio u kući, svi smo bili u malinama jer se bavimo malinarstvom, berba traje i beremo maline od jutra do mraka. Uvečer kad smo izašli vani došlo je do nesreće, nevjerojatno brzo je izgorjela, ništa se nije moglo uraditi ni spasiti. Moram da pohvalim vatrogasce oni su stvarno brzo stigli, sve su učinili što je u njihovoj moći, ali lamperija je to suha, građa, sve je izgorjelo. Sad će nam trebati pomoć da ovo saniramo, da dovedemo u neko stanje da može ovdje da se živi, kaže Jovan Begović. Šteta na kući Begovića je potpuna, a prema riječima gradonačelnika Ramovića već u ponedjeljak nadležna komisija za procjenu šteta će obaviti svoj dio posla i formirati zahtjev prema višim nivoima vlasti za rekonstrukciju stambenog objekta.

– Ova obitelj ovdje živi, oni su povratnici, ranije smo kuću uspjeli obnoviti putem donacija, ali dogodio se ovaj nesretni slučaj i nadležni će utvrditi što je razlog, da li su elektroinstalcije ili nešto drugo. Mi smo interventno djelovali sa Merhametom i Crvenim križem, a u ponedjeljak će stići njihova prijava pa ćemo poslati komisiju da snimi situaciju kako bi osigurali i jednokratnu pomoć. Vrlo brzo tražit ćemo od viših nivoa da se ova kuća hitno adaptira jer nemamo drugih mogućnosti. Moramo priskočiti ovoj obitelji u pomoć, ovdje je četvero djece, neka se još školuju, to je jedna domaćinska obitelj, ali mi moramo pokazati da smo uz njih i da im pomognemo koliko možemo, izjavio je Ramović.

error: Content is protected !!