Ostanu li bez igrača koji je prošle sezone zabio 28 golova, Rođeni će se u premijerligašku bitku vratiti značajno oslabljeni

Velež se vratio u Premijer ligu i to zapravo više i nije vijest. Ono što sada zanima navijače, izgled je kadra s kojim će se Mostarci suprotstaviti rivalima u povratničkoj sezoni, odnosno hoće li prvi topnik Lige Nusmir Fajić i dalje biti dio njega. Napadač nam osobno nije mogao potvrditi ni da će otići, ni da će ostati.
Dva treninga dnevno s naglaskom na ‘fiziku’. Svi igrači su u trenažnom procesu. Ono što je najvažnije – nema problema sa ozljedama. Kako je i najavljeno, stručni stožer je nakon obavljenog ždrijeba posložio raspored i protivnike u pripremnom periodu. Ono što je poznato od ranije, prvu provjeru Rođeni će imati u četvrtak protiv Širokog Brijega. Nakon toga 3. srpnja u Travniku će odmjeriti snage sa povratnikom u Prvu HNL, ekipom Varaždina, 14. srpnja u Hrasnici će odraditi generalnu probu sa Željezničarom. Ono što upada u oči, činjenica je da je to dvostruko manje utakmica nego što je bila praksa ekipe tokom pripremnih perioda posljednje tri sezone, što će reći da je očito došlo do zaokreta u filozofiji priprema.

Kako nadomjestiti 28 golova?

Još važnije od prijateljskih utakmica – još uvijek nema nekih velikih promjena u igračkom kadru, a glavna tema tu je i dalje Nusmir Fajić. Autor čak 28 golova u Prvoj FBiH prošle sezone i dalje je u Mostaru, ali nema garancije da će ostati…

– Ja sam maksimalno posvećen Veležu. Ponuda je tu, klub je dao jasno do znanja koliku odštetu traži pa ćemo vidjeti. Ako se transfer realizira – realizira. Ako ne, ja sam i dalje tu. Ponavljam, ja sada razmišljam samo o tome kako što bolje da se pripremim za novu sezonu, rekao je Nusmir koji je zatim fokus prebacio na ono što se trenutno događa na terenu, odnosno ono što Velež tamo u skorašnje vrijeme čeka…

– Od početka je nametnut jak tempo, dva treninga dnevno. U jutarnjim satima smo u teretani, poslijepodne na treninzima, za sada sve ide u najboljem mogućem redu. Gledajući ždrijeb, možemo biti zadovoljni. a Čekamo Mladost i Čelik, dok je u drugom kolu derbi sa Zrinjskim. Ono što trebamo uraditi, jeste probati uzeti što je više bodova na startu sezone.  
Ode li Fajić, bez obzira na financijsku dobit, kadar će postati značajno slabiji, a s obzirom da tržište nije najizdašnije, zamjenu će teško biti pronaći. Međutim, bit će zanimljivo i ako ostane – bit će zanimljivo vidjeti hoće li u višem rangu biti u stanju produljiti golgetersku formu iz Prve FBiH.

Behram: Nema laganih protivnika

Seid Behram je u završnici sezone imao problema sa ozljedom ramena, sada je sve u redu, od prvog dana je u pogonu. Dao je svoje viđenje ždrijeba.

– Za nas nema laganih protivnika, ponajviše zbog činjenice što smo novi u tom društvu, a imamo poprilično mladu ekipu. Mi moramo nastaviti raditi, trenirati, a ako se stvari bude razvijale kao u Prvoj ligi, mislim da ne bismo trebali imati velikih problema, naglasio je Behram. F. I.

error: Content is protected !!