Oštre kritike Hrvatskoj zbog događaja na granici s BiH

Među brojnim europarlamentarcima koji su se obratili hrvatskom premijeru Andreju Plenkoviću nakon njegova predstavljanja prioriteta hrvatskog predsjedanja Vijećem Europske unije bila je i Šveđanka Malin Björk.

‘Vaše predsjedništvo kaže da se želite usredotočiti na vladavinu prava i bolje upravljanje migracijama. Osobno sam, nakon što pročitala izvješća, obišla područja koja ste spomenuli na sjeveru Bosne i na tom dijelu Hrvatske. Bilo je 10.000 nezakonitih povrataka 2018. godine i čak 25.000 lani’, poručila je Björ


”Nakon što sam pročitala izvješća o brutalnosti hrvatske granične policije, moram priznati da su priče ponekad bile još i gore: bilo je ranjavanja i od pasa, a brutalnost kojoj sam bila svjedok doista je bila strašna. Civilno društvo pokušava pokazati solidarsnot prema izbjeglicama, međutim oni se nalaze na meti’, upozorila je europarlamentarka iz Švedske.

Dodala je da se ‘niti jedna država članica ne bi trebala ponašati tako na svojim granicama, bez obzira gdje se to nalazi’.

”Doista, tome treba stati na kraj. Treba postojati jedan neovisni mehanizam za praćenje stanja i moramo jasno reći da Hrvatska ne može ući u Šengenski prostor ako se ne zaustavi takva situacija’, zaključila je Björk, članica Klub zastupnika Ujedinjene europske ljevice i Nordijske zelene ljevice, prenosi Tportal.

4 thoughts on “Oštre kritike Hrvatskoj zbog događaja na granici s BiH

 • siječanj 14, 2020 at 12:19 pm
  Permalink

  Gospođo Bjork, dođite na aerodrom u bilo kojem mjestu, pokupite izbjeglice bez dokumenata i avionom ih prevezite u Švedsku i time postanite nacionalna herojina. Ja ću vam se diviti jer ćete učiniti dobro djelo.

  Reply
 • siječanj 14, 2020 at 12:34 pm
  Permalink

  Svedska je bas to ucinila sa izbjeglicama iz bih koje ste vi Hrvati protjerali i poklopi se usima i ti i tvoji istomisljenici

  Reply
  • siječanj 14, 2020 at 1:10 pm
   Permalink

   Zasto ste “bježali” i zašto se ne vratite sada kad rata nema?
   Oslačala se socijala u švedskoj jelde?

   Reply
 • siječanj 14, 2020 at 2:38 pm
  Permalink

  Pa mozda nisi upucen ili si corav da smo se jako dobro snasli te socijale koje spiminjes mislim da ne postoje jer mi smo vrjedan narod te zivimo od rads i dobro smo se snasli iz kakvih smo se zlikovacki ustaski kandzi izvukli Kao sto je primjetno svi koji dodju sa vana su prvoklasno obuceni obnovili kuce stanove voze dobra kola putuju Mostar koristi onoliko koliko mu obaveze dozvoljavaju i jos nesto nemoramo se moliti nikome ni za sta ljekar zdravo policija isto itd i jos nesto vise zaradjivamo nego dole i moze nam se a ti na baustelu i udri mistriju svaki dan 10 sati poserem ti se na putovnicu

  Reply

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

error: Content is protected !!