Osumnjičen za spolno nasilje nad djecom

Postupajući tužitelj Okružnoga javnoga tužiteljstva Banja Luka predložio je mjeru pritvora za O. M. (1991.), iz općine Gradiška, zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio produženo kazneno djelo spolno nasilje nad djetetom, u stjecaju s kaznenim djelom zadovoljenje spolnih strasti pred drugim.

Osumnjičeni je navedeno kazneno djelo počinio u vremenskom razdoblju od lipnja 2016. do 17. svibnja ove godine, na području općine Gradiška, na štetu troje maloljetne djece, uzrasta od sedam do jedanaest godina, priopćeno je iz ovoga tužiteljstva.

Tužitelj je stavio prijedlog za određivanje mjere pritvora zbog postojanja osnovane bojazni da će osumnjičeni ometati kazneni postupak utjecajem na svjedoke, zbog postojanja naročitih okolnosti koje opravdavaju bojazan da će ponoviti kazneno djelo i iz razloga izvanrednih okolnosti, jer je riječ o kaznenom djelu za koje se može izreći kazna zatvora od deset godina ili teža kazna.

U pitanju je kazneno djelo koje je posebno teško s obzirom na način izvršenja ili posljedice kaznenoga djela, a pritvor je predložen i jer bi puštanje na slobodu osumnjičenoga rezultiralo stvarnom prijetnjom narušavanja javnoga reda – uznemiravanja javnosti.

O prijedlogu za određivanjem mjere pritvora odlučit će sudac za prethodni postupak Okružnoga suda u Banja Luci.

error: Content is protected !!