Osumnjičeni za šamaranje konobara predan tužiteljstvu

Banjalučka policija je, uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu nasilničko ponašanje, predala mladića inicijala D.K. iz Banje Luke u Okružno javno tužilaštvo u tom gradu.

Nezvanično, u pitanju je Dejan Kostić Dela, koji je uhapšen nakon što je objavljen video snimak kako šamara konobara u jednom banjalučkom kafiću.

Iz policije podsjećaju da su intervenisali 23. aprila, oko 19 sati, nakon saznanja da je došlo do narušavanja javnog reda i mira u jednom ugostiteljskom objektu, gdje su zatekli oštećenog, a nedugo zatim pronađen je i D.K..

S obzirom da oštećeni nije stavio prijedlog za krivično gonjenje zbog tjelesne povrede, a što je u obavezi u skladu s Krivičnim zakonikom RS, D.K. je uručen prekršajni nalog zbog tuče i fizičkog napada. Uhapšen je 28. aprila, na osnovu video snimka objavljenog na društvenim mrežama i u sredstvima javnog informisanja, a na kojem se vidi fizičko i psihičko zlostavljanje mlađeg muškarca.

D.K. se sumnjiči da je 24. aprila u ugostiteljskom objektu fizički i psihički zlostavljao dvadesettrogodišnjaka, a zatim i 26. aprila u unutrašnjosti putničkog automobila fizički i psihički zlostavljao dvadesetčetvorogodišnjaka.

Iz Policijske uprave Banja Luka napominju da su u oba slučaja postupili na osnov

error: Content is protected !!