OTAC MONSTRUM: Imao seksualne odnose sa svojom kćerkom

Okružni sud u Banjoj Luci osudio je Banjolučanina D. B. na jedinstvenu kaznu od osam godina zatvora zbog kaznenog djela obljuba sa djetetom mlađim od 15 godina.

Kako je priopćeno iz ovog suda, za obljubu sa djetetom sud je utvrdio kaznu zatvora u trajanju od sedam godina, a za kazneno djelo upoznavanje djece sa pornografijom kaznu zatvora u trajanju od jedne godine i šest mjeseci, te mu je kazna objedinjena i izrečena jedinstvena.

Protiv Banjalučanina D. B. optužnicu je podiglo Okružno javno tužiteljstvo u Banjoj Luci.

Zbog osjetljivosti slučaja, sam tijek suđenja je bio zatvoren za javnost, a prema neslužbenim informacijama on je navodno iskoristio odsustvo supruge, koja je sa drugim djetetom bila u bolnici, i tada imao seksualne odnose sa svojom kćerkom.

Monstruozan slučaj je otkriven kada se četrnaestogodišnjakinja povjerila svojim školskim prijateljicama kada su razgovarale na temu seksualnog obrazovanja učenika, nakon čega je sve prijavljeno rukovodstvu škole.

Neposredno nakon prijave osumnjičeni nije bio dostupan istražnim tijelima jer se nalazio u Hrvatskoj i za njim je raspisana potjernica. Uhićen je 24. ožujka prošle godine na graničnom prijelazu kada je iz Hrvatske ušao u BiH.

U kaznu zatvora uračunato mu je vrijeme provedeno u pritvore počev od dana uhićenja. Osuđeniku je ujedno produžen i pritvor koji mu po rješenju suda može trajati do upućivanja na izdržavanje kazne zatvora, a najduže devet mjeseci od dana izricanja prvostupanjske presude.

Pritvor mu je produžen zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi mogao ponoviti kazneno djelo, s obzirom na težinu kaznenog djela i zbog toga što bi njegovo puštanje na slobodu rezultiralo stvarnom prijetnjom narušavanja javnog reda.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

error: Content is protected !!